1.458 gorskih kolesarjev po Pohorju

10. 8. 2009
Deli

V senci pohorskih gozdov se je v nedeljo, 2. avgusta 2009, že tretje leto zapored zgodila najbolj množična rekreativna gorsko-kolesarska prireditev Comtron bike ride Pohorje 2009. Letošnje prireditve se je udeležilo kar 1458 kolesarjev iz vse Slovenije – nekaj udeležencev je prišlo celo iz sosednjih Avstrije, Hrvaške in Italije.

Kolesarji so lahko izbirali med krajšo 31-kilometrsko potjo, ki jih je popeljala od Areha, mimo Osankarice in Treh kraljev, na daljšem 49-kilometrskem izzivu pa so se udeleženci osvojili še Klopni vrh.

Na izbrano pot so se kolesarji prireditve podajali posamično med 8. 30 in 10. uro. Gre namreč za prireditev, ki ni tekmovalnega značaja, zaradi česar tudi ni skupinskega starta. Udeležencem so tako podane vse možnosti, da poleg izbrane težavnosti poti, to tudi popolnoma prilagodijo svojim individualnim željam in lastni fizični pripravljenosti.

Množična rekreativna kolesarska prireditev je namenjena vsem generacijam – mladim, starejšim, družinam … Nekateri pot prevozijo brez postanka, drugi se okrepčajo na kontrolnih točkah, spet tretji si pot lajšajo s številnimi krajšimi postanki, pri čemer se lahko še bolje in v miru naužijejo svežega gorskega zraka ter čudovite narave. Vsi željni čudovitega dneva, preživetega med kolesarskimi prijatelji, so zagotovo prišli na svoj račun.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ