V nedeljo, 5. junija, bodo v Pomurju ponovno veselo utripala športna srca, saj se bo ob 10. uri pred Lovskim domom v Radencih pričel že 36. rekreativni kolesarski maraton Tri srca.

Ob tradicionalni podpori Radenske ga v sodelovanju pripravljajo Kolesarska sekcija ŠD Radenci, KD Radenska Rog in organizatorji kolesarskega maratona Franja, ki obljubljajo, da bodo tudi letos pripravili čudovit kolesarski dan, poln športnih izzivov in prijetnega druženja v senci dreves Lovskega doma v Radencih.

Kolesarji in kolesarke se bodo letos pomerili na štirih progah:

  • Za najmlajše bodo pripravili progo Oaza, dolgo štiri kilometre.
  • Mali maraton Radenska Naturelle bo vodil po 28 kilometrov dolgi progi z dvema vzponoma,
  • srednji maraton Tri srca Radenska Light po 54 kilometrov dolgi progi s štirimi vzponi,
  • veliki maraton Tri srca Radenska Classic pa po 75 kilometrov dolgi progi. Časovna zapora bo na 45 kilometru ob 12.30 uri.

»Najdaljša proga ima kar sedem vzponov in vse proge v Radencih so precej zahtevne, a so prav zato odlična priprava na največji kolesarski dogodek v Sloveniji Maraton Franja, ki sledi teden dni kasneje. Prepričani smo, da zahtevnost močno olajšajo lepote Radgonsko-Kapelskih goric, po katerih se vijejo proge, ter vse ostale ugodnosti in aktivnosti, ki jih pripravimo za udeležence,« je povedal Jože Kager, vodja kolesarske sekcije KOSE Radenci.

Tako imajo udeleženci na dan maratona

  • omogočeno brezplačno kopanje v Zdravilišču Radenci,
  • dobijo spominsko majico,
  • na voljo pa so jim seveda tudi pijače Radenske na okrepčevalnicah na progi in v štartno-ciljnem prostoru, kjer jih ob zaključku tekmovanja čaka še topel obrok.

Organizatorji bodo pripravili tudi bogat srečelov, katerega glavna nagrada bo kolo, in kolesarski praznik se bo ob prijetnem druženju nadaljeval vse do večera.

Prijave

Startnina za ...
  • veliki, srednji in mali maraton je 15 evrov,
  • za otroke do dopolnjenega 12. leta pa 10 evrov.

Prijave potekajo na spletni strani Kolesarske sekcije ŠD Radenci, sicer pa bodo prijave možne tudi na dan prireditve v startno-ciljnem prostoru med 7. in 9.45 uro.

Poleg spletne strani www.kose-radenci.si za dodatne informacije lahko pišete tudi na kose.radenci@gmail.com ali pokličete na 051 353 654 ali 051 330 669.

Sorodni članki

37. Maraton treh src - prijave so že odprte!

Priprave na tradicionalni maraton treh src, ki bo letos potekal že 37. leto zapored, so v polnem zagonu.

Tekaški izziv: preizkus na najbolj srčnem maratonu

Maraton za nikogar ni mala malica. Poleg telesne pripravljenosti ključno vlogo pri premagovanju kilometrov igra srčnost. Odločenost, da ne odnehamo, da pridemo do konca. To…

38. maraton treh src - Najbolj srčen maraton v Sloveniji

Priprave na maraton treh src se počasi končujejo, saj se bodo tekači in pohodniki  na proge podali že v soboto, 19. maja. Organizatorji so poskrbeli za kar nekaj novosti, tako…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri