Že drugi Weekend Bike Festival, ki je pretekli konec tedna potekal v medžimurskih toplicah Sveti Martin, je še enkrat več dokazal, da destinacija tik ob slovenski meji postaja raj za rekreativne in profesionalne kolesarje.

Letošnji tridnevni festival je bil znova odlično obiskan. Letošnji program se je razlikoval od lanskega po tem, da je bilo izvedenih več predavanj na temo kolesarstva. Že prvi dan festivala so organizatorji v sodelovanju z dansko ambasado odprli potujočo razstavo ''The GoodCity''. Razstava, ki so jo odprli danski veleposlanik na Hrvaškem Anders Christian Hougård, generalni direktor LifeClass Term Sveti Martin Branimir Blajić in župan občine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec, bo na ogled gostom term vse do sredine januarja prihodnjega leta. Razstava se osredotoča na izzive mesta Kobenhavn, ki se kot kolesarsko mesto sooča s številnimi izzivi in težavami. Razstava služi tudi kot platforma za spremembe v smeri boljših mest z manj zastoji in izboljšanju življenjskega prostora. Kot vsa mesta po svetu se tudi Kobenhavn sooča s široko paleto izzivov povezanih s prometom, onesnaženim zrakom, zastoji, hrupom.

Prometne rešitve v mestih so pod vse večjimi pritiski in izzivi. Tega se zavedajo tudi številni razstavljavci, ki so na letošnjem festivalu na razstavnem prostoru Bike Expo, predstavili novitete za leto 2016. Med številnimi hrvaškimi in slovenskimi uvozniki ter distributerji znanih blagovnih znamk je bilo tudi podjetje Cult, ki ga vodi Uroš Gnezda. ''Veliko delamo na razvoju tovornega kolesa. V naslednjih desetih letih pričakujem vse večje zapiranje mest za avtomobile. Tu nastopimo mi s kolesom Krpan, ki ga bo poganjala baterija. Z delom, ki smo ga opravili v preteklem vikendu sem zadovoljen. Še bolj smo utrdili poslovne vezi, ki smo jih na tem festivalu spletli že lani,'' je povedal Gnezda.

Svoje znanje in sposobnosti ter trenutno pripravljenost so na številnih kolesarskih preizkušnjah lahko pokazali tako ''manj kot bolj zagreti'' kolesarski navdušenci. Na maratone po različnih trasah so se lahko podali tako gorski kot cestni kolesarji. Na sporedu so bile dirke v počasni vožnji ter v eliminatorju. V prostem času so se udeleženci med drugim lahko tudi seznanili z organizacijo kolesarske Dirke po Hrvaški, katere organizacijo je lani prevzel odličen nekdanji hrvaški kolesar Vladimir Miholjević. Zaključke posameznih etap dirke so si gledalci lahko v živo ogledali na televizijski mreži Eurosport.

Adrenalina tudi letos ni manjkalo, sproščen konec tedna pa se je zaključil v dobri volji in z novico, da se bo Weekend Bike Festival odvil tudi naslednje leto. Vsekakor lahko zaključimo, da regija spodbuja obiskovalce k zdravemu načinu življenja. S svojimi naravnimi danostmi in infrastrukturo je kot nalašč za kolesarsko udejstvovanje in raziskovanje. Medžimurje je gostoljubna kolesarska destinacija za skupine, družine ali posameznike.

Sorodni članki
Medžimurske kolesarske poti

Kolesarski praznik Weekend Bike Festival 2015 v LifeClass Termah Sveti Martin

Ste za kolesarski podvig ali aktiven družinski pobeg v naravo? V LifeClass Termah Sveti Martin se bo med 18. in 20. septembrom odvil kolesarski praznik Weekend Bike Festival…
None

Weekend Bike Festival združil profesionalne in rekreacijske kolesarje

Pretekli konec tedna se je preko Mure odvil v športnem duhu. V medžimurskih športnih toplicah Sveti Martin, kjer so prvi na…

Tour of Croatia: Zadnja etapa dirke v LifeClass Termah Sveti Martin

Pri naših sosedih se že nestrpno pripravljajo na enega največjih športno-turističnih dogodkov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri