Čeprav je kolesarjenje odlično za splošno kondicijo, pa številni kolesarji trpijo zaradi pomanjkanja fleksibilnosti in slabe drže. Tu je nekaj odličnih vaj, ki jih lahko vključite v vsak dan. Pa ne le kolesarji, tudi vsi, ki veliko sedite.

Slika 1/5

Sončno in vse bolj toplo vreme kar kliče po telesni aktivnosti na prostem. Ena izmed koristnih rekreacij je vsekakor kolesarjenje.

Da skrbimo za svoje zdravje, se s kolesom ni treba odpraviti na dolge in zahtevne vožnje. Dovolj je že, če se z njim odpravimo po opravkih ali v službo.

Poleg izboljšane telesne kondicije in vzdržljivosti bomo poskrbeli tudi za

• srčno -žilno zdravje,
• zmanjšali negativne posledice stresa in
• ne nazadnje porabljali kalorije.

Nekaj dobrega boste naredili tudi za okolje, prihranili boste denar in tudi živce ob prometnih zastojih.

Čeprav je kolesarjenje odlično za splošno kondicijo, pa številni kolesarji trpijo zaradi pomanjkanja fleksibilnosti in slabe drže. Raztezanje je najboljša rešitev za preprečevanje teh težav.

Kaj je priporočljivo raztezati:

• fleksorje kolka,
• meča,
• prednje stegenske mišice,
• mišice zadnjice,
• ledveni del hrbta.

V NADALJEVANJU NEKAJ VAJ ...

Profimedia

Preverite še:

Sorodni članki

Gorsko kolesarjenje za začetnike

Za gorsko kolesarjenje je potrebno tehnično obvladovanje kolesa. Poleg tega pa tudi vztrajnost in samostojnost, saj ste v naravi, v gozdu ... pogosto prepuščeni sami sebi.

6 pozitivnih učinkov rednega kolesarjenja (+ najlepše kolesarske poti)

Ste se že pridružili tistim srečnežem, ki zjutraj zajahajo kolo? Preverite, kaj se zgodi, če vsak dan kolesarite vsaj 20 minut.

Spomladansko kolesarjenje: 5 napak, ki jih ne smete narediti pred daljšo turo

Vreme je ravno pravšnje, da ponovno sedete na kolo in se zapeljete na spomladanski izlet. Vendar preverite, kaj morate storiti pred tem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri