10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Znova rekorden Poli maraton

Znova rekorden Poli maraton  (foto: Marjan Kelner) Marjan Kelner
10. 9. 2008

Poli maraton brez dvoma ostaja največja rekreativna kolesarska prireditev v Sloveniji. Na letošnjem, že 6. tradicionalnem Poli maratonu, ki je potekal 6. septembra, je kolesa družno poganjalo skoraj 7. 000 kolesarskih navdušencev, kar je nov rekord.

Čeprav je Poli maraton povsem rekreativne narave in se na njem ne tekmuje, so organizatorji že tradicionalno podelili tudi pokale v nekaj kategorijah. Pokal za najštevilčnejšo ekipo je že četrto leto zapored ubranila ekipa kolesarskih jezdecev podjetja Talum iz Kidričevega, ki jo tokrat štela neverjetnih 670 članov.

Tesno za njimi se je uvrstila ekipa šolnikov Slovenije SVIZ, ki je štela 315 kolesarjev, tretja najštevilčnejša ekipa Sindikat železniškega prometa pa je štela 71 kolesarjev. Ob pokalih pa je s svojimi paketi dobrot naključno izžrebane udeležence obdarila Perutnina Ptuj, z novimi športnimi kolesi, za katere je poskrbelo podjetje Cult, pa se je s Poli maratona odpeljalo še 10 kolesarjev. Najprestižnejše kolo znamke Mercedes-Benz pa je direktor Autocommerca g. Štefan Vöröš podelil Boštjanu Skoku.

Organizatorji – Perutnina Ptuj, Di@log company, Radio Tednik Ptuj in Kolesarski klub Perutnina Ptuj – so pripravili že tradicionalni dve progi: 30-kilometrski mini in 60-kilometrski maksi Poli maraton. Letos pa so organizatorji poskrbeli tudi za presenečenje, saj so poudarili pomen družinskega kolesarjenja in zato pripravili tudi krajšo 18-kilometrsko traso, imenovano lahki Poli maraton.

Po zaključenem kolesarjenju pa so se lahko udeleženci okrepčali s kulinaričnimi dobrotami Perutnine Ptuj s poudarkom na zdravi in sveži prehrani.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri