polona-baric-rokomet-krim-mercator

Ali se tudi sami že nekaj časa spogledujete s športnimi aktivnostmi, ki pa jih nikakor ne znate vpeljati v svojo rutino? Mi smo pokukali v slačilnico ljubljanskih Krimovk, kjer smo našli dober nasvet za vse. Takole pravi Polona Barič ...

V vrstah ljubljanskega rokometnega kluba Krim Mercator blesti tudi Izolčanka Polona Barič. Svetlolaska že od malih nog goji veliko ljubezen do športa, ki ga ima zapisanega v svojem DNK.

»Moja ljubezen do športa izvira iz družine. Smo športna družina in vsi se ukvarjamo oz. so se ukvarjali z rokometom. Že kot dojenček sem bila obdana z žogami, veliko časa sem preživela po dvoranah in na igriščih, na domači televiziji se je predvajal šport,« pove Polona.

Ker se sama lahko zahvali športu za številne vrednote, ki jo vodijo skozi življenje, je vedno vesela, ko vidi, da se vse več deklet odloča za gibanje.

Zanje pa ima prav poseben nasvet:

»Dekletom, ki skušajo šport vpeljati v svoj vsakdan, bi svetovala, da naj vse, kar počnejo, počnejo z ljubeznijo. Če se odločijo za določen šport oziroma športno vadbo, naj jo imajo rade, naj se z veseljem gibajo, saj bodo le tako lahko bile srečne. V nasprotnem primeru je bolje, da zamenjajo aktivnost oziroma šport.«

Pripravila: Nika Arsovski

Sorodni članki
None

Dr. Marta Bon: 'Če ne verjameš, ni uspeha, ni velikh zmag'

Dr. Marta Bon opravlja kar nekaj del, na katera je ponosna. Zaposlena je na fakulteti za šport, je nekdanja selektorica ženske reprezentance in tudi svetnica na Mestni občini...

Košarka za dekleta

KZS in Združenje ženskih klubov Slovenije vabi vse deklice k vpisu. Poiščite najbližji klub, šole in kontaktne osebe, ki vam bodo pomagale pri vpisu vašega otroka.

Zakaj bi se otroci morali lotiti tekovadbe? (in kaj to sploh je + VIDEO z nasveti trenerja Urbana)

Najprej vprašanje za starše: Kako pogosto se vaši otroci gibajo in ali jim to sploh omogočate? Sedaj imate odlično priložnost, da se vsi skupaj lotite tekovadbe.
Najbolj brane vsebine

9 fizičnih bolečin, ki so povezane s čustvi

Fizične bolečine so lahko povezane s čustvi. Poglejmo, kje so lahko morebitni vzroki. 
Več...

Tega o svojem telesu verjetno niste vedeli (in zakaj morate skrbeti zanj)

Koliko pravzaprav veste o svojem telesu? O tem, kar se dogaja pod površjem in česar ne morete videti? Tu je nekaj nenavadnih dejstev, ki vas bodo opomnila, da morate vsak dan poskrbeti zase.
Več...

Zakaj bi morali vikende rezervirati samo zase?

Biti vedno na voljo je naporno, tudi če so to bližnje osebe, ki potrebujejo vašo pozornost. Občasno bi morali vikend rezervirati samo zase, saj …
Več...

5 osebnostnih lastnosti, ki vam napovedujejo srečo

Res obstajajo (kot trdijo nekateri strokovnjaki) določene osebnostne lastnosti, po katerih lahko predvidimo, če bomo srečni ali ne? Nekateri menijo, da to drži. Jih imate?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri