Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Skrivnosti posameznikov, ki telovadijo vsak dan

Skrivnosti posameznikov, ki telovadijo vsak dan (foto: profimedia) profimedia
25. 11. 2018

Zagotovo jih poznate, ali pa ste jih videli v telovadnici - ljudi, ki se vadbi posvečajo čisto vsak dan. Od kje črpajo motivacijo?

1. Počutijo se odlično

Spoznali so že vse dobre posledice, ki jih prinaša vadba in med njimi je tudi odlično razpoloženje. Imajo ogromno energije za dan, ne potrebujejo popoldanskega počitka in nekateri celo skodelice kave ne. Pozitivno počutje jih prepriča, da vedno znova garajo v telovadnici ali v naravi.

2. Načrtujejo vadbe v naprej

Da jim ne bi kaj prekrižalo načrtov, tudi vadbo načrtujejo za cel teden, prav tako kot ostale opravke. S tem poskrbijo, da že v kali zatrejo vse izgovore, ki se nanašajo na čas. To jim omogoča tudi, da izvedejo različne vadbe in uravnotežijo bolj in manj intenzivne treninge.

3. Čas porabijo za reševanje problemov in iskanje idej

Verjetno ste že slišali, da vadba očisti misli in vam omogoča, da na stvari pogledate drugače. Zato predani športniki čas porabijo tudi za premišljevanje o službenih projektih, opravkih in težavah. Če poskusite sami, boste opazili, da veliko lažje najdete rešitev, ali da se težava ne zdi več tako velika.

4. Uživajo v vadbi

Vsaj večino časa. Za napredek morate stisniti zobe, vendar je to lažje, če izberete aktivnosti, ki jih imate radi. Seveda ne morejo biti na urniku ves čas, lahko pa so pogosteje kot vadba, ki vam ni tako pri srcu. To je tudi ključ vedno aktivnih ljudi: športa se veselijo, zato se spravijo pokonci tudi, ko imajo slab dan za vadbo.

5. Obdajo se s pravimi ljudmi

Težko je vztrajati, če imate ob sebi ljudi, ki menijo nasprotno ali pa jim je za vaše cilje vseeno. Zato poiščite prijatelje, ki šport postavljajo na tako visoko mesto kot vi. Oni vas bodo spodbudili, ko se vam ne bo ljubilo in z vami proslavljali dosežke. Morda med njimi najdete tudi partnerja za vadbo ali organizirate odbojkarske/košarkarske/nogometne večere.

6. Raziskujejo in poskušajo

Tu je podobno kot pri hrani: dokler ne poskusite, ne morete vedeti, ali vam bo nekaj všeč, hkrati pa morate nenehno raziskovati, da se ne naveličate že znanega. Prav to počnejo zagrizeni telovadci: spremljajo športne dogodke in se udeležujejo drugačnih vadb, ki jih do sedaj še niso preizkusili. Zato se nikoli ne naveličajo.

7. Gibajo se tudi na dan za počitek

Dan za počitek pri njih ne pomeni čas za poležavanje na kavču, ampak priložnost za lažjo obliko vadbe. Takrat se s štirinožnim prijateljem odpravijo na daljši sprehod, posvetijo se jogi ali pilatesu, naredijo nekaj razteznih vaj in na koncu dneva še vedno naberejo vsaj 10.000 korakov.

8. Postavijo veliko ciljev, povezanih z zdravjem

Kadar si zastavite cilj in o njem poveste še komu, boste najverjetneje izpolnili, kar ste si zadali. Zato si podobno kot posamezniki, ki vsak dan telovadijo, tudi vi zastavite veliko ciljev povezanih s športom in zdravjem (saj gre oboje z roko v roki). Določite približen časovni okvir in vse skupaj zapišite v koledar, kjer boste lahko opazovali napredek.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri