Elanova paleta visokozmogljivih smuči z imenom Amphibio je za sezono 2019/2020 dobila nov vrh ponudbe: model Porsche Design Elan Amphibio.

Kot pove že ime, so nove smuči nastale v sodelovanju z Porsche Designom, oblikovalskim in razvojnim studiom v Zell am Seeju, ki se z Elanom ni srečal prvič. Tam je namreč nastala tudi podoba prve generacije smuči Amphibio, tokrat pa so sodelovanje razširili tudi na samo zgradbo smuči.

Pri Elanu in Porsche Designu so namreč želeli iz modela Amphibio 18, ki bo v naslednji sezoni predstavljal vrh ponudbe tovrstnih smuči v Elanovi paleti, razviti nov model, ki bi bil še bolj športne, agresivne narave. Zato so mu pri Porsche Designu na zgornjo ploskev dodali dodatno ploščo iz titana (Amphibio 18 ima tako dve, Porsche Design Elan Amphibio pa tri), ki skrbi za še večjo torzijsko trdnost, natančnost vodenja in odpornost na zvijanje. Zato so smuči, to smo lahko preizkusili v hribih na Zell am Seejem, pri visokih hitrostih izjemno natančne, smučarju, ki jih zna izkoristiti pa ponujajo vrhunski užitek v kratkih in dolgih zavojih tudi, ko je podlaga trda, tudi ledena.  A ker je dodatna titanov plošča le na notranji strani oziroma nad notranjim robnikom, je smučka ohranila lahkotno vodljivost, po kateri je serija Amphibio znana.

”Te smuči odlično dopolnjujejo ponudbo naše blagovne znamke, saj imamo sedaj tudi produkt, ki je vrh ponudbe v svetu smučanja,” je pojasnil šef Porsche Design studia Roland Heiler, Leon Korošec, šef zimske divizije pa je dodal: ”Porsche Design poznamo že dolgo, kot Elan imajo močno blagovno znamko in ogromno znanja in bili so logična izbira za sodelovanje pri razvoju takšnega produkta.”

Sorodni članki

58 nagrad za Elanovo kolekcijo smuči 2018/19

Elanova smučarska kolekcija 2018/19 predstavlja usmeritev blagovne znamke v izboljšanje uporabnikove smučarske izkušnje z uravnoteženo ponudbo nove tehnologije in s prečiščenim…
Waveflex 12, Waveflex 14, Waveflex 82 XTI, Insomnia

Elan Amphibio

Fantje in dekleta v Begunjah so očitno odkrili neusahljiv izvir idej. Karvingu, fusionu in waveflexu so dodali še dvoživko z imenom amphibio.

Smuči, ki so jih ustvarile štiri izjemne ženske

Elan W Studio v sezoni 2018/19 praznuje 15 let ustvarjanja smuči za ženske. Ta jubilej proslavlja s kampanjo: We create skis with people who inspire (Skupaj z navdihujočimi…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri