None

Smučanje: Veliki test smuči 2018/2019

Največji test smuči na svetu je letos potekal 3. do 5. aprila 2018 na smučišču St. Johann Alpendorf – SnowSpace Salzburg, Avstrija.

Test smuči: Prosto smučanje s širino nad 100 mm 2018/19

Vsakič, ko nam tetka Zima nasuje nekaj deset centimetrov svežega snega in tako vse bregove spremeni v smučarske terene, navdušenci iz kleti prinesejo…

Test smuči: Prosto smučanje s širino do 100 mm 2018/19

Tretjič zapored je WorldSkitest za smuči, namenjene prostemu smučanju, potekal na območju Lech-Zürs na Arlbergu. Odlične razmere za smučanje po…

Test smuči: Ženske vsestranske 2018/19

Prav neverjetno je, kako skupaj po kakovosti so si smuči v tej skupini. Dva odlično in osem zelo dobro ocenjenih modelov govorijo sami zase: smučarke…

Test smuči: Ženske visokozmogljive 2018/19

Ženske visokozmogljive smuči zagotavljajo užitek na najvišji ravni. Smučarska industrija je očitno opravila izjemno delo, saj si je na letošnjem testu…

Test smuči: Za vse terene (allmountain) 2018/19

Z vremenom smo imeli v St. Johannu - Alpendorfu tokrat res srečo, še zlasti prvi dan so bile razmere za to skupino smuči optimalne. Testni smučarji so…

Test smuči: Moške vsestranske 2018/19

Preživeti dolg smučarski dan, ne da bi zvečer mrtvo utrujeni padli v posteljo? Užitka polno zarezovanje brez tekmovalnega naboja? Si želite drugi par smuči za bolj udobne smučarske dni ali pa debelina denarnice ne omogoča nakupa najdražjih modelov? Če ste vsaj na eno od vprašanj odgovorili pozitivno, potem so za vas vsestranske smuči več kot prave.

Test smuči: Tekmovalne veleslalomske 2018/19

Tako kot pri visokozmogljivih smučeh je tudi pri tekmovalnih veleslalomskih modelih konkurenca izjemno ostra. Kako izenačeno so se izkazale smuči na našem testu, dokazuje tudi podatek, da sta zmagovalno število točk dosegla dva modela. Vse preizkušene smuči so zares na visoki ravni in tehnično dosegajo najbolj zahtevne standarde. Kupci so zato tudi pri tej skupini smuči kralji: izbira je njihova, odločajo podrobnosti, povezane tudi z željami in smučarskim znanjem.

Test smuči: Moške visokozmogljive 2018/19

V skupini moških visokozmogljivih smuči so najbolje ocenjeni modeli tako blizu kot še nikoli, kar samo potrjuje genialnost smučarske industrije. Razlika med zmagovalnimi in drugimi smučmi je ekstremno majhna, kar pomeni, da so tako rekoč vse smuči v tej skupini visokokakovostne, pri njihovi izdelavi pa uporabljajo zadnje tehniške podrobnosti.

Smučanje: Veliki test smuči 2017/2018

Največji test smuči na svetu je letos potekal od 4. marca do 7. aprila 2017 na smučišču Silvretta Montafon, Predarlško, Avstrija

Test smuči: Prosto smučanje s širino do 120mm 2017/18

Vsakdo, ki hrepeni po smučanju po nedolžni belini in 40 cm novega snega, si bo zagotovo s pozornostjo ogledal rezultate testa v tej kategoriji smuči. Gre namreč za modele, ki so absolutno namenjeni za TAKŠNE sanjske smučarske dni. S širino med 108 in 120 mm na sredini smuči boste tudi strme, široke bregove presmučali brez večjih težav. Nekateri modeli pri tem vendarle izstopajo in navdušujejo tudi z drugimi sposobnostmi.

Test smuči: Prosto smučanje s širino pod 100mm 2017/18

WorldSkitest smuči za prosto smučanje smo letos drugič izvedli na smučišču Lech-Zürs. Navdušenci in profesionalni prosti smučarji so na progi Muggengrat tokrat imel izvrstne pogoje na srencu, da so lahko do obisti preizkusili, kako se izkažejo smuči za prosto smučanje za prihajajočo sezono. Pod modrim nebom so lahko uporabili vse svoje znanje, da so ugotovili prednosti in slabosti posameznih smuči.

Test smuči: Mladinske veleslalomske in z dvojno krivino 2017/18

Pod modrim nebom in po nekoliko trših razmerah na smučišču Silvretta Montafon so svoj smučarski dan preživeli tudi najmlajši udeleženci WorldSkitesta. Šolarji smučarske srednje šole v Schrunsu so preizkusili dve kategoriji smuči, ki sta namenjeni mladini: veleslalomske in z dvojno krivino.

Test smuči: Odprto nebo 2017/18

Pred leti smo na WorldSkitestu predstavili odprto kategorijo, ki je v tem času postala priljubljena tako med izdelovalci smuči kot med testnimi smučarji. Med drugim tudi zato, ker ponuja polno prostora za novo, vznemirljivo, ekskluzivno in zanimivo. V tej kategoriji so predstavljene in preizkušene smuči, ki ne spadajo v nobeno klasično kategorijo, prav tako teh smuči ni mogoče kupiti v prav vsaki športni trgovini. Glavni poudarek je namenjen individualnosti, ekskluzivnosti, inovacijam in užitku med smučanju.

Test smuči: Za vse terene (allmountain) 2017/18

S smučmi za vse terene boste lahko uživali na celotnem hribu – ne glede na to, ali je podlaga steptana ali pa vam bo bolj ustrezala vožnja ob urejenih progah.

Test smuči: Tekmovalne slalomske 2017/18

Smučarski tereni v Silvretti-Montafonu so bili za preizkus novih slalomskih modelov zelo primerni, jo je pa testnim smučarjem občasno zagodla slabša vidljivost. Oba dneva smo morali zaradi gostejše megle zgodnji test za kratek čas prekiniti, da smučarjev ne bi izpostavljali nepotrebni nevarnosti.

Test smuči: Moške visokozmogljive 2017/18

Visokozmogljive smuči so namenjene športnim in zelo športnim smučarjem, ki so jim vsestranske smuči premehke, slalomske oziroma veleslalomske pa preagresivne. Ta kategorija privablja in iz leta v leto prepriča več navdušenih smučarjev.

Test smuči: Moške vsestranske 2017/18

p>Vsestranske smuči so prva izbira za vse, ki si smučanje privoščijo zgolj občasno, začetnike ali pa tiste, ki si želijo biti predvsem na svežem zraku – ne da bi jih po smučarskem dnevu bolela stegna. Testni smučarji so bili nad smučmi, ki so jih preizkusili, letos pozitivno presenečeni, pri čemer so imeli tisti, ki so jih vozili v drugi skupini, nekoliko boljše razmere, saj je trdota podlage nekoliko popustila.

Test smuči: Ženske visokozmogljive 2017/18

Za dame, ki se želijo nekoliko bolj športno in hitreje odsmučati tudi po trših progah, so pravšnje smuči iz kategorije visokozmogljivih. Gre za priljubljeno kategorijo, ki ji industrija namenja posebno pozornost, kar se kaže v vsakoletnem napredku – tako pri tehniki kot grafični podobi. Testne smučarke so letos zmagovalnemu modelu podelile odlično oceno.

Test smuči: Ženske vsestranske 2017/18

Pri teh smučeh, namenjenih predvsem užitku, je športni duh porinjen nekoliko v ozadje. Vsestranske smuči nagovarjajo smučarke, ki si po celodnevnem smučanju ne želijo zgolj utrujene pasti v posteljo. Primerne so tudi za začetnice.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri