Največji test smuči na svetu je letos potekal 3. do 5. aprila 2018 na smučišču St. Johann Alpendorf – SnowSpace Salzburg, Avstrija.

Organizator: Gerhard Brüggler

Vodja testa: olimpijski zmagovalec Franz Klammer

Razpoznavni znak: s črno prelepljene, nevtralizirane smuči

Kategorije: ženske visokozmogljive, ženske vsestranske, moške visokozmogljive, moške vsestranske. tekmovalne veleslalomske, za vse terene, mladinske veleslalomske, prosto smučanje

Testni smučarji: pisana druščina, sestavljena iz nekdanjih in aktivnih tekmovalcev, rekreativnih tekmovalcev, uživalcev na snegu, ljubiteljev smučanja po neurejenih smučiščih, prostih smučarjev, a tudi povsem običajnih smučarjev vseh starosti in ravni znanja

Potek testiranja:

WorldSkitest je slepi test, saj so vse smuči prelepljene s črnim trakom, na njih pa so nameščene vezi, namenjene izposoji. Testni smučarji zato ne vedo, katero znamko smuči ali celo model preizkušajo. Na zaprtem delu testne proge, tako imenovani menjalni postaji, vezi posameznemu smučarju prilagajajo nevtralni sodelavci servisne ekipe WorldSkitest. Testni smučarji se z vsakim parom smuči po zanje namenjeni, za druge zaprti progi zapeljejo le enkrat, nato izpolnijo vprašalnik, na katerem s točkami od 1 do 10 ocenijo: obnašanje pri dolgem zavoju, obnašanje pri kratkem zavoju, oprijem robnikov, veselje do vijuganja in potreben napor. Iz zbranih vprašalnikov na koncu izračunajo srednjo oceno, ki pomeni skupni rezultat.
Zaradi črnih smuči, izbrane in vsestranske mešanice različnih testnih smučarjev z različnimi stopnjami znanja in potreb, pa tudi zaradi številnih preizkušenih modelov ima WorldSkiTest poseben pomen.

Ocene testiranja 

WorldSkitest podeljuje pisne ocene glede na dosežene povprečne številske ocene. Vse smuči s povprečno oceno na 40,0, so odlične, med 35,0 in 39,9 zelo dobre in med 30,0 in 34,9 dobre.

Zvezde med testnimi smučarji v Silvretti Montafonu

Seveda bi mednje lahko šteli tudi našo ekipo, a še bolj poznani so naslednji udeleženci letošnjega testa: olimpijski zmagovalec Fritz Strobl, olimpijski zmagovalec Didier Defago, svetovni prvak Manfred Pranger, svetovna prvakinja Nicole Schmodhofer, moštvena svetovna prvakinja Eva-Maria Brem, svetovna podprvakinja Stephanie Venier, olimpijski podprvak, svetovni podprvak in strokovni sodelavec avstrijske državne televizije ORF Hans Knauss, svetovni podprvak Günther Mader, paraolimpijski svetovni podprvak Matthias Lanzinger, poleg njih pa še vrhunski smučarji, kot so Claudia Strobl, Christian Mayer, Urška Hrovat, Ana Pišot in Blaž Pečuh.

Rezultati testiranja:

Ostale povezave:

Sorodni članki

Smučanje: Veliki test smuči 2017/2018

Največji test smuči na svetu je letos potekal od 4. marca do 7. aprila 2017 na smučišču Silvretta Montafon, Predarlško, Avstrija
None

Veliki test smuči 2015/2016

Največji test smuči na svetu je letos potekal od 24. do 27. marca na smučišču SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental-Scheffau na avstrijskem Tirolskem.

Veliki test smuči 2016/2017

Največji test smuči na svetu je letos potekal od 29. marca do 1. aprila 2016 na Kačjaku (Katschberg) na avstrijskem Koroškem.
Najbolj brane vsebine

4 načini, kako slišati sebe (in to ni meditacija)

Vsi lahko prisluhnemo svoji intuiciji, le naučiti se moramo prepoznati, kateri glas je pravi. 
Več...

Kaj lahko vprašate partnerja namesto “Kako si?” - 20 vprašanj

Komunikacija je eden pomembnejših stebrov razmerja, zato poskrbite, da bo med vama tekla gladko.
Več...

Katera hrana in pijača izboljša delovanje možganov? (in kaj jih zavira)

Ko skrbite za svoje zdravje, ne pozabite na možgane. Tam se dogajajo vsi pomembni procesi v telesu, zato tudi s hrano in pijačo poskrbite, da bodo lahko dobro delovali.
Več...

6 zdravilnih lastnosti kakija

Kaki je prava mala zakladnica hranilnih in zdravih sestavin. Poglejmo si, na kaj vse blagodejno vpliva. 
Več...

Cimet - top začimba, ki nas zdravi

Nekoč izredno cenjena začimba danes postaja priljubljeni pripomoček v boju proti raznim tegobam, ki se tičejo zdravja in lepote. Preberite, na kakšne načine lahko uporabite cimet.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri