Oviratlonci, 8. marca vas čaka zimska preizkušnja na Pokljuki! Ste pripravljeni?

Mati narava je poskrbela za obilno snežno podlago, organizator pa za ovire, na katerih boste preizkusili svojo vzdržljivost, moč, agilnost, psihično trdnost in vztrajnost v snežnih pogojih.

In ker pri oviratlonu ne šteje, kdo je najhitrejši ali najmočnejši, temveč so v ospredju vrednote, kot so prijateljstvo, solidarnost in medsebojna pomoč, so ovire zasnovane na način, da jih udeleženci lažje premagujejo, če si med sabo pomagajo.

Ovir bo na trikilometrski trasi, ki bo potekala po pokljuški biatlonski progi in jo bo treba preteči dvakrat, devet. Med njimi:

  • kmalu po startu boste na Pokljuškem prelazu preverjali svoje plezalne sposobnosti,
  • nekaj sto metrov naprej pa vas bo čakala preizkušnja moči in stabilnosti – ali po oviratlonsko: štuporama oziroma nošenje oviratlonca oziroma oviratlonke (tukaj boste imeli fantje ob dnevu žena izvrstno priložnost, da se izkažete).

  • Še ena zabavnejših ovir bodo cevi Suhi in vitki, skozi katere se bo treba splaziti (katera bo oviratlonce pričakala na letošnji zimski preizkušnji, ostaja skrivnost),
  • izziv po vseh 4, kjer ne bo šlo drugače kot z enim najbolj prvinskih gibanj - plazenjem,
  • nato pa sledi fenomenalna vaja za krepitev timskega duha, saj pri Spolzkem vzponu brez prijateljske pomoči zagotovo ne bo šlo.
  • V zadnjem delu proge je na vrsti zimski Gumapark.

Vrhunec se vsekakor, kot vselej, obeta na koncu. Najprej presenečenje, nato pa v prvem krogu kot zadnja ovira Oviratlon tunel, kjer boste v 120-metrskem pokljuškem podzemlju preverili, kako pogumni ste za soočenje z neznanim. Namig: z roko v roki bo tudi ta izziv lažje premagljiv.

Za piko na i pa vse pregrete oviratlonce pripravljajo Arktično kopel.

Za prijavo na zimski oviratlon je čas do 2. marca!

Prijaviti se je mogoče na www.oviratlon.si, in sicer v dveh kategorijah:

  • ekipe (družba prijateljev, sodelavcev lahko sestavi svojo ekipo, si izmisli izvirno ime in se skupaj poda oviram na proti) ali
  • posamezniki (v tem primeru se bo udeleženec na progo podal sam, kar pa ne pomeni, da z ostalimi oviratlonci na progi ne bo mogel sodelovati oziroma si pomagati).

Zimski oviratlon bo za marsikoga zgolj ogrevanje za dva izziva, ki bosta na sporedu v toplejših mesecih:

  • med prvomajskimi prazniki, natančneje 2. maja, premierno v Murski Soboti v okolici Soboške kamenšnice,
  • prvo julijsko soboto, 4. julija, pa znova na Pokljuki.

Foto: Polona Avanzo in Jure Šinkovec

Sorodni članki

Oviratlon - trening na snegu, kot ga še niste doživeli

Zimska idila na Pokljuki. Ovire, na katerih boste preizkusili svoje telesne in psihične sposobnosti. Adrenalin in spopad z lastnimi strahovi. Ter za piko na i še druženje.

Foto: Oviratlonci zimsko zmago kronali z rdečimi vrtnicami

Oviratlonsko zimsko pravljico je doživelo skoraj 500 oviratlonk in oviratloncev.
None

Oviratlon Pokljuka 2015 - prijave še do 19. junija!

19. junija se zaključi zbiranje prijav za vrhunec letošnje oviratlon sezone, ki bo na sedaj za oviratlonce že povsem domačem terenu v osrčju pokljuških gozdov 4. julija…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri