10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Umirjeni v nov dan

17. 10. 2007

Vadba, ki jo poznamo pod imenom joga, je gibanje za dobro počutje telesa in duha. Ko se z jogo srečate prvič, je pomembno, da vaje osvajate postopoma – začnite pri lažjih vajah in težavnostne stopnje osvajajte počasi.

Bolj kot to, da se takoj postavite na glavo, je pomembno, da vaje izvajate pravilno in ob tem pazite na dihanje, kajti edino tako boste koristili svojemu telesu. Pravilno izvedeni položaji bodo vplivali na vašo gibčnost, pospešil se bo pretok krvi po telesu in izboljšalo počutje, zato je jogo priporočljivo izvajati zjutraj. Če vam bolj ustrezajo večerne ure, pa vas bo jogijska sprostitev zazibala v globok spanec.

Za vse

Če se sprašujete, ali je joga primerna za vas, vam odgovarjamo – da, primerna je za vsakogar, kajti izvajate jo lahko po svojih zmožnostih. Vaje spoznajte skupaj z učiteljem, ki vas bo popravljal med samim izvajanjem vaj, ko pa boste osnove osvojili, lahko jogo izvajate tudi doma.

Za vadbo potrebujete miren in dovolj topel prostor s penasto podlago ter udobna oblačila iz naravnih materialov. Pomembno je, da je izvajanje vaj prijetno in neboleče. Če pa se pri določeni vaji počutite nelagodno, jo prenehajte izvajati.

Vadba bo uspešna, če:

  • se boste dve uri pred vadbo izogibali obilnim obrokom.
  • boste za popoln mir izklopili mobilni telefon in vse elektronske naprave – ne pustite se motiti!
  • se boste pred vadbo oprhali in s telesa odstranili vse nečistoče – če imate na sebi kapljico parfuma, lahko ta zmoti koncentracijo drugih vadečih.
  • boste na vadbo prišli vsaj nekaj minut pred začetkom, da z zamujanjem ne boste vznemirjali drugih udeležencev vadbene ure.

Metka Pravst

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri