10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Vikend v znamenju ekstremnega tekmovanja: Dvojni ultra triatlon v Bakovcih

Vikend v znamenju ekstremnega tekmovanja: Dvojni ultra triatlon v Bakovcih (foto: Arhiv www.triatlon-ms.si) Arhiv www.triatlon-ms.si
19. 8. 2014

V četrtek, 21. avgusta bo v središču Murske Sobote otvoritev Svetovnega prvenstva v dvojnem ultra triatlonu, katerega organizacijo je lani Svetovna ultratriatlonska organizacija podelila Športnemu društvu Bakovci. Prireditev bo zagotovo ena najodmevnejših športnih prireditev letos v Pomurju.

Dvojni ultra triatlon je eden izmed najzahtevnejših triatlonov na svetu in zajema tri športne discipline, plavanje, kolesarjenje in tek v skupni dolžini 452 kilometrov.

Na startu Svetovnega prvenstva v dvojnem ultra triatlonu bo kar 72 tekmovalcev iz 20 držav. Pričetek tekmovanja bo v petek, 22. avgusta v Soboškem jezeru in sicer s prvo disciplino, plavanje. Tekmovalci bodo morali preplavati 20 krogov v skupni dolžini 7,6 kilometra. Pri kolesarjenju, ki bo potekalo s petka na soboto, bodo tekmovalci prekolesarili 72 krogov skupne dolžine 360 kilometrov, temu pa bo sledilo 56 krogov teka v skupni dolžini 84,4 kilometra. Zmagovalec bo tisti, ki bo v seštevku vseh treh disciplin najhitrejši.

Prireditev v Bakovcih poteka na eni najhitrejših prog na svetu. Tekmovanja se bosta udeležila tudi lanskoletna svetovna prvaka Richard Widmayer in Katrin Burow, oba iz Nemčije. Med tekmovalci bo tudi kar 5 slovencev, od tega kar dva domačina, in sicer Dušan ter Iztok Fister.

Samo prvenstvo bo spremljal bogat zabavno - športni program. Tako v petek kot tudi v soboto bodo organizirane dodatne športne vsebine, in sicer:

 • v petek, 22. 8. 2014, OPLOV nočni tek na 4,4 in 10 km,
 • v soboto, 23. 8. 2014, pa skupaj s Športnim društvom Team Turbo Tropovci pripravljajo šprint triatlon, triatlon za vse in duatlon za otroke ter državno prvenstvo ter prvenstvo Slovenske vojske in policije v sprint triatlonu.

Športno društvo Bakovci je pred Svetovnim prvenstvom že petkrat zapored, s podporo Krajevne skupnosti Bakovci in ostalih društev, Mestne občine Murska Sobota in Triatlonske zveze Slovenije, prostovoljcev ter sponzorjev, uspešno organiziralo Svetovni pokal v Dvojnem ultra triatlonu Murska Sobota – Bakovci.

Program Svetovnega prvenstva v dvojnem triatlonu 2014

Četrtek, 21. 08. 2014 :
 • 18.00 - 18.40 Sestanek za tekmovalce in vodje ekip, prevzem startnih številk
  Murska Sobota, Pokrajinska in študijska knjižnica
 • 19.00 – 20.00 Otvoritev Svetovnega prvenstva v dvojnem triatlonu 2014 s kulturno zabavnim programom in nastopom padalcev (AK M. Sobota)
Petek 22. 08. 2014 :
 • 12.00 Start tekmovanja, Soboško jezero (trajanje čez noč in naslednji dan)
 • 20.00 Zabava z skupino SINJI GALEB, Bakovci, glavni šotor
 • 21.00 OPLOV nočni tek (Bakovci)
Sobota 23. 08. 2014 :
 • 08.00 Pričakovan prihod prvega tekmovalca v cilj, Bakovci
 • 11.00 Start tekmovanja v Super sprint in triatlon za vsakogar
 • 11.30 Start tekmovanja Državno prvenstvo in prvenstvo SV v sprint triatlonu
 • 13.30 Cici duatlon
 • 20.00 Zabava s skupino BLUE PLANET
 • 22.00 Razglasitev rezultatov, podelitev priznanj in pokalov ter kulturno zabavni program v glavnem šotoru, Bakovci

Več na www.triatlon-ms.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri