nordijska-hoja-zima

Zaenkrat mi je tale moj osebni izziv - 365 aktivnih dni - strašno všeč. Vsak dan oziroma zadnje čase predvsem vsako jutro sem zelo zadovoljen človek, ki se po treningu z lahkotnim korakom odpravi v službo. Jap enostavno sem zadovoljna sama s seboj in začetkom dneva.

Če me popoldne srečate sitno, zagotovo nisem sama kriva, niti nisem vstala na levo nogo. Brez dvoma me je razburil kdo, ki premalo miga in mu manjnka hormona sreče.

No, da se vrnem k svojemu lahkotnemu koraku in aktivnim jutrom.

Mislim, da zaenkrat še nisem imela večje krize, prav vsak dan v letu 2017 sem tekla, hodila ali šla na fitnes, morda sem občasno malo pojamrala, a to bolj iz stare navade kot iz resnega obupa. Aha, zadnji petek sem na izletu s prijateljicami za en dan prekinila obljubo, da ne bom jedla sladkarij in kruha - losos v polnozrnati štručki in debela, slastna mlečna čokolada sta bili stvari, ki se jima tisti veseli dan nisem mogla, niti želela odreči. A naslednji dan sem že odtekla nekaj več kilometrov ter se ubranila vse sladkih in vzhajanih dobrot.

Skratka, če vam povem po resnici, je migati vsak dan lažje kot migati vsak drug ali tretji dan. Ne razmišljaš, da ne bi šel migat, ker pač itak greš. Vse skupaj postane rutina, del dneva, kot umivanje zob, kava v službi, siljenje otrok k učenju, pranje perila in branje v postelji.

Med vikendom tečem ali jo mahnem v hrib, čez teden pred službo kakšno dobro uro prijetno švicam v fitnesu na vseh možnih napravah in z vsemi možnimi utežmi v rokah, zadnji teden pa sem ponovno odkrila kolebnico. Uf, obožujem skakanje čez kolebnico, posebno če se vrti dobra glasba.

Ja, edino, kar mi še vedno dela probleme, je pisanje. Redno pisanje tega bloga. A čakam, da me tudi tukaj zajame val doslednosti in predanosti.

Tina, 365 dni aktivna urednica revije Liza

Tudi vi se nam lahko pridružite. Skupaj se znebimo razlogov, zakaj prav danes nimamo časa in volje za gibanje. Svoje prigode, misli, kako se motivirate, kaj počnete ... pa lahko z nami delite na aktivni.si@adriamedia.si.

Ne spreglejte še:

Sorodni članki

Snežni tek in 83-letni navdih

Okej, pri pisanju sem malo lena, miganje mi gre krasno in kljub snegu, mrazu, gneči v fitnesu in odličnim izgovorom, ki so zagotovo boljši od vaših, nisem zamudila…

Izziv 365 aktivnih dni in 0 izgovorov

Vse skupaj se je zgodilo zelo spontano.

Zgodba Marjane vas bo navdihnila: Mislila sem si - zdaj ali nikoli!

Pred manj kot dvema letoma se Marjana ni mogla dotakniti svojih prstov na nogah. Danes z lahkoto in v spoštljivem času preteče 10 kilometrov, redno dela desko in čisto malo…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri