img_3210

Foto: Zoran Andreevski

Danes vam predstavljamo idejo za izlet v sosednji Avstriji. Privočite si prostran in veličasten razgled na vrhu 1.783 metrov visoke gore Schafberg. 

Odpravimo se proti Salzburgu. Za izhodišče izberemo kraj Winkl in St. Wolfgang. Priporočamo vasico St. Wolfgang (538m), od koder na goro vozi tudi gorska železnica oz. parni vlak - nekateri se z njo pripeljejo do vrha, mnogi pa iztopijo na 2/3 poti in jih tako do konca loči še 1 ura hoje.

Schafberg je gora z izrazitim vrhom na območju Salzkammerguta. Z vrha je pogled na sosednje vrhove in večino večjih jezer na območju (Wolfgangsee, Attersee, Fuschlsee in Mondsee...).

Tik pod vrhom se nahaja gorski hotel, najlepša razgledna točke dežele Salzkammergut. Ob lepem vremenu lahko vidite sedem jezer, številne vasice in gorske vrhove. 

Če se ne odločite za železnico, vas od vasice Wolfgang do vrha čaka 3h hoje (1245m). Na vrhu pa ste nagrajeni z razgledom za milijon dolarjev, kakor je opisal naš bralec Zoran.

Po koncu opravljene poti si oglejte še idilično in lepo urejeno vasico Wolfgang z zelo prijaznimi domačini oblečenimi v narodne noše ali pa si privoščite počitek ob enemu od jezer.

Preverite trenutno stanje na spletnih kamerah.

Fotografije: Zoran Andreevski, Dejan Jelušič

Priporočamo tudi: Po razgled na razgledno ploščado Skywalk