avokadov-mousse-sladica-z-jagodicjem

Poleg tega, da ima ogromno zdravilnih učinkov, ima avokado še dodano vrednost – izjemno okusen in kremast je, zato ga lahko dodate šejkom, sladicam, omakam in posipom. Zato se nikar ne bojte in ga dodajajte, kamor želite. Predstavljamo 3 recepte, ki jih lahko preizkusite takoj.

1. Smuti iz avokada

Sestavine:

  • polovica zrelega avokada
  • 1 zrela banana
  • 125 ml nizkokaloričnega jogurta
  • 125 ml pomarančnega soka
  • po želji: pest ledu

Sestavine vsujte v mešalnik in jih zmešajte.

2. Guacamole s slanino in breskvijo

Sestavine:

  • 1 breskev (če boste uporabili vloženo ali zamrznjeno sadje, naj bo to brez dodanega sladkorja oz. manj sladko)
  • 2 zrela avokada
  • četrt mlete rdeče čebule
  • 2 rezini popečene slanine
  • sol in poper po okusu

Priprava:

Breskev narežite na majhne koščke in jih postavite v skledo. Avokada zmečkajte in zmešajte z breskvijo, nato pa v ponvi popecite slanino, jo narežite na koščke in dodajte v skledo. Nato zdrobite čebulo in jo dodajte v omako guacamole.

Privoščite si jo s polnozrnatim tortilja čipsom.

Za vse, ki mate raje 'klasiko':

Namesto breskve, dodajte na drobno nasekljan paradižnik (semena in lupino odstranite), jalapeno čili, česen ter malo limoninega soka in peteršilja. 

Na koncu videa pa še super trik, kako shraniti avokado, da ta ostane svež in ne počrni.

3. Avokadov čokoladni mousse

Sestavine:

  • 2 zrela avokada
  • 90 g medu (oz. po okusu, zato pripravo začnite z manjšo količino)
  • 40 g nesladkanega kakava v prahu
  • 2 žlici nesladkanega mandljevega mleka (oz. mleka po vašem okusu)
  • 1/2 čajne žličke mandljevega ali vaniljevega ekstrakta
  • 1/2 čajne žličke chia semen v prahu
  • ščepec soli

Za posip (neobvezno):

  • koščki temne čokolade
  • maline ali drugo jagodičje
  • stepena kokosova smetana

Priprava:

Koščke avokada stresite v mešalnik, dodajte 2 žlici mleka, kakav v prahu, chia semena v prahu, med, ekstrakt in ščep soli ter mešajte, da dobite kremasto maso. Po potrebi dodajte še malo medu.

Maso pretresite v kozarce in postavite v haldilnik za vsaj 30 minut preden postrežete.

Po želji po vrhu potresite košče čokolade in sadja in/ali dodajte žlico kokosove smetane.

Kaj pa bi se zgodilo, če bi avokado jedli vsak dan?

Preverite na povezavi: Če boste vsak dan jedli avokado ...

 

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

3 slastni smutiji z avokadom

Avokado poskrbi za kremasto teksturo ter ogromno vitaminov, mineralov in zdravih maščob. Tu so 3 slastni smutiji, s katerimi se bomo sladkali to poletje.

RECEPT: Puding z avokadom in čokolado

Malo drugačen čokoladni puding kot ste ga vajeni. S to sladico ne boste imeli slabe vesti, da ste zaužili preveč kalorij ali jedli nezdravo.

40-dnevni post Jaz #vztrajam dan 7: Ideje za sladke prigrizke brez sladkorja

Čeprav smo na postu brez sladkorja, to še ne pomeni, da ne smemo zaužiti nič sladkega! V nadaljevanju si poglej nekaj odličnih receptom. Mmm ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri