10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

3 slastni vegetarijanski recepti

19. 7. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Spet smo vam pripravili nekaj slastnih receptov - tokrat vegetarijansko in takoooo slastno!

Rižota z bučkami in gobami

Rižota z bučkami in gobami

Za 2 osebi potrebujete: 15 g posušenih jurčkov, 1 bučko, 200 g majhnih šampinjonov, 1 čebulo, 2 žlički masla, 1 žlico oljčnega olja, 200 g riža za rižoto, 125 ml suhega belega vina,  300 ml zelenjavne juhe, 1 šopek bazilike, 30 g naribanega trdega sira, sol, sveže mleti črni poper, 50 g amarettinov

1 Jurčke prelijte s 125 ml tople vode in jih namakajte približno 15 minut.

2 Bučke operite in jih zrežite na drobne kocke. Šampinjone prepolovite in jih tako kot olupljeno čebulo zrežite na drobne kocke. V posodi rahlo segrejte maslo in olje ter na maščobi stekleno popražite čebulo. Primešajte riž, bučke in šampinjone, nato pa še jurčke.

3 Postopoma prilijte še vino in nato še juho. Riž mora vedno absorbirati vso tekočino, preden prilijete novo. Rižoto kuhajte pri nizki temperaturi približno 20 minut.

4 Baziliko operite in potrgajte lističe. Nekaj jih prihranite za končno okrasitev, preostale pa zrežite na trakove. Z naribanim sirom jih primešajte rižu. Rižoto začinite s soljo in poprom ter okrasite z baziliko.

5 Amarettine si privoščite za posladek – po želji lahko tudi s skodelico ekspresne ali turške kave.

Makaroni z rikoto

Makaroni z rikoto

Za 2 osebi potrebujete: 1 šopek mlade čebule, 200 g češnjevih paradižnikov, 1 šopek peteršilja, 300 g makaronov, sol, 1 žlico olja, črn poper, 100 g rikote, 2 žlici naribanega trdega sira

1 Čebule zrežite na četrtine in jih narežite na približno 5 cm dolge kose. Paradižnike prepolovite. Nekaj lističev peteršilja prihranite za konec, preostale pa drobno sesekljajte.

2 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. V zadnjih 4 minutah kuhanja jim dodajte še čebulo.

3 V teflonski ponvi segrejte olje in na njem malce pogrejte paradižnike.

4 V ponev nato stresite še odcejene testenine in čebulo. Začinite s peteršiljem, soljo in poprom ter testenine dušite približno 2 minuti. Nato po žličkah dodajte še rikoto. Posujte s sirom in peteršiljem ter postrezite.

Na osebo: približno 693 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 90 g.

Azijska omleta

Azijska omleta

Za 2 osebi potrebujete: 400 g azijske zelenjave (zamrznjene), 1 žličko mlete orientalske kumine, sol, poper, 5 jajc, 2 žlici svetle sojine omake, 2 žlici sezamovih semen, 2 žlički masla

1 Azijsko zelenjavo pripravite po navodilih z embalaže in jo začinite z orientalsko kumino, soljo in poprom. Ohladite.

2 Jajca razžvrkljajte s sojino omako, sezamovimi semeni in malce popra. V teflonski ponvi spenite 1 žličko masla, vanj vlijte polovico jajčne mešanice in specite omleto. Prestavite jo na krožnik in jo pokrijte. Ne preostanku masla specite drugo omleto.

3 Na vsako polovico omlete porazdelite zelenjavo in jo prepognite.

Na osebo: približno 342 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 13 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri