10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

4 bananine sladice, ki si jih privoščite brez slabe vesti

4 bananine sladice, ki si jih privoščite brez slabe vesti (foto: Profimedia) Profimedia
9. 3. 2019

Sladica za zajtrk? Absolutno, če jo pripravite v malce bolj zdravi različici. Za recepte ne potrebujete posebnih kuharskih spretnosti.

Če želite preizkusiti vse 4 bananine sladice, potrebujete naslednje sestavine (količine so odvisne od števila oseb):

  • Banane
  • Navaden grški jogurt (z nizko vsebnostjo maščob)
  • Kosmiči (najbolje doma narejena granola)
  • Jagode (ali drugo sezonsko sadje)
  • Borovnice (ali drugo sezonsko sadje)
  • Maline (ali drugo sezonsko sadje)
  • Mango
  • Kivi
  • Arašidovo maslo (najbolje domače
  • Temna čokolada
  • Med
  • Kokosova moka  
  • Stepena smetana (v majhnih količinah)
Banane z jagodičjem

Banano prerežite na polovico in prepolovite po dolžini. V posode pripravite grški jogurt, kosmiče, narezane jagode, borovnice in maline ter za piko na i še med. Kose potopite najprej v jogurt in kosmiče, postavite na krožnik in dodajte sadje (lahko ga zamenjate s sezonskim, kar zelo priporočamo).

Sladko-slane banane

Banane razrežete na polovice (kot pri prvem receptu), jih oblijete z grškim jogurtom, potresete s kosmiči in pomočite v arašidovo maslo. Na koncu dodajte stopljeno temno čokolado. Lahko se poigrate z dekoracijo in banane razrežete na okrogle kose ter druge oblike.

Tropska sladica

Osrednja sestavina je (spet) banana, ki jo tudi tokrat namočite v grški jogurt in kosmiče. Dodajte narezan kivi in mango, potresite s kokosovo moko in prelijte z medom. Za prste obliznit!

Čokoladni krožnik

Zadnja sladica je najmanj zdrava od štirih, vendar količino čokolade prepuščamo vam. Začnite s prepolovljeno banano v grškem jogurtu, kosmičih in jagodah (ali drugem sezonskem sadju). Vse skupaj prelijte s temno čokolado, po želji dodajte stepeno sladko smetano in žličko čokoladnega namaza.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri