10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Ajdova ponev s krompirjem in prekajenim mesom

Ajdova ponev s krompirjem in prekajenim mesom (foto: Profimedia) Profimedia
8. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Za ljubitelje ajde ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g oluščene ajde
  • sol
  • 800 g krompirja
  • 2 korenčka
  • 2 žlici masti + mast za namastitev ponve
  • 1 čebulo
  • 3 stroke česna
  • 300 g prekajene svinjske potrebušine
  • sveže mleti črni poper
  • 1 žličko posušenega majarona
  • 100 g čedarja
  • svež majaron za okrasitev

Priprava:
1 Ajdo oplaknite s hladno vodo in jo stresite v kozico s 400 ml vrele slane vode. Kozico pokrijte in ajdo pustite lahno vreti še 5 minut. Kozico nato odstavite in ajdo pustite stati še 15 minut. Nato jo odcedite. Olupite krompir in korenje, ju zrežite na kocke in jih do mehkega skuhajte v drugi kozici slane vode.

2 V nepregorni ponvi segrejte mast in na njej stekleno popra žite sesekljano čebulo in rezine česna. Nato primešajte še meso in ga popecite. Primešajte še ajdo in vse skupaj začinite
s soljo, poprom in majaronom.

3 Nato dodajte odcejen krompir in korenje. Premešajte in mešanico stresite v namaščeno nepregorno ponev. Potresite z nastrganim sirom in jed približno 5 minut pecite v pečici,
segreti na 200 stopinj. Potresite z majaronom in postrezite. Zraven lahko ponudite še kislo zelje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri