Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Ananasove kocke s čajem matcha

Ananasove kocke s čajem matcha (foto: Profimedia) Profimedia
28. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Sladica je vedno prava izbira...

Za 16 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 5 jajc
  • 150 g drobno mletega sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 žlico čaja matcha v prahu
  • 200 g moke
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 50 ml mleka

Za kremo:

  • 1 pločevinko (565 g) ananasovega kompota
  • 250 g maskarponeja
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 250 ml smetane

In še:

  • sok kompota
  • 20 g drobno mletega sladkorja
  • 1 zavitek rumenega tortnega obliva
  • sladkorna jajčka za okrasitev

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Iz beljakov in drobno mletega sladkorja stepite čvrst sneg. Rumenjake penasto stepite z vaniljevim sladkorjem in na koncu dodajte matcho v prahu. Nato rumenjakovo peno previdno vmešajte v sneg beljakov.



2 Moki primešajte pecilni prašek in jo presejte na jajčno mešanico. Lahno premešajte in dodajte mleko. Pekač obložite s papirjem za peko, vanj vlijte testo in ga približno 12 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Pečeno testo prevrnite iz pekača in počakajte, da se ohladi. Odstranite papir za peko in biskvit prerežite na pol.



3 Kompot odcedite in prestrezite sok. Maskarponeju primešajte sladkor in stepeno smetano. Tretjino kreme razporedite po prvem delu biskvita in jo pokrijte z drugim delom. Povrhu razporedite še tretjino kreme in z njo premažite tudi stranice. Preostalo kremo dajte v vrečko za dresiranje z luknjastim nastavkom in okrasite robove, tako da se tortni obliv ne bo prelival. Biskvit za 2 uri postavite v hladilnik.



4 Ananas sesekljajte in ga razporedite po biskvitu. Sok kompota zlijte v kozico, dodajte sladkor in ga zavrite. Nato dodajte obliv v prahu in ga malce pokuhajte. Kozico odstavite in počakajte, da se obliv malo strdi.

Prelijte ga po torti in počakajte, da se popolnoma strdi.



5 Okrasite s sladkornimi jajčki, zrežite na kocke in postrezite.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri