10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Angleški zajtrk

Angleški zajtrk (foto: Profimedia) Profimedia
20. 2. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Za začetek dneva po angleško...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • olivno olje
  • 200 ml pasiranega paradižnika
  • 400 g odcejenega belega fižola (pločevinka)
  • 8 rezin slanine
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 8 belih klobasic
  • 150 g majhnih šampinjonov
  • 8 vejic timijana
  • 4 jajca
  • sveže mlet črn poper
  • 1 žličko dijonske gorčice
  • 1 žličko omake worcester
  • 1 žlico rjavega sladkorja
  • svež kruh

Priprava:

1 Olupljeno čebulo sesekljajte in jo zlato popražite na olju. Primešajte paradižnik in nato fižol. Vse skupaj pustite lahno vreti 10 minut, da se lepo zgosti.

2 Medtem obložite pekač s papirjem za peko in po njem razporedite rezine slanine. Dodajte še oplaknjene paradižnike in klobasice in vse skupaj 8 do 10 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.

3 Očiščene šampinjone popecite na segretem olju, dodajte lističe timijana in ščepec soli in vse skupaj malce podušite. Gobe nato vzemite iz ponve, dodajte še malo olja in na njem specite jajca na oko. Začinite jih s soljo in poprom.

4 Fižolu dodajte gorčico, worcestrsko omako, sladkor, sol in poper. Postrezite skupaj s klobasicami, slanino, paradižniki, šampinjoni, jajci in svežim kruhom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri