Aromatična tuna

29. 6. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Aromatična tuna

S salso iz manga in paradižnikov.

Za 4 osebe potrebujete

• 2 manga

• 3 paradižnike

• 2 rdeči čebuli

• 1 šopek (tajske) bazilike

• 1 rdeč čili

• 3 limete

• 1–2 žlički medu

• sol, poper

• 4 tunove zrezke (po 180 g)

• 2 žlici sezamovega olja

Priprava

Manga olupite in meso sadeža enako kot paradižnike zrežite na majhne kocke. Drobno sesekljajte tudi čebulo in baziliko. Čili po dolgem prepolovite, mu odstranite semenje in ga drobno sesekljajte. Iztisnite sok 1 limete in ga zmešajte s preostalimi zrezanimi sestavinami. Na koncu dodajte še med in salso začinite s soljo in poprom.

Tunino premažite z oljem. Zrezke pecite na žaru z vsake strani po 2 minuti. Nato jih začinite. Preostale limete prepolovite in jih prav tako na hitro popecite na žaru. Postrezite s salso.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 530 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 16 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek