Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Avokadov sladoled - recept, ki se mu ne boste mogli upreti

Avokadov sladoled - recept, ki se mu ne boste mogli upreti (foto: Profimedia) Profimedia
9. 6. 2019

Avokado + sladoled. Se vam zdi, da to dvoje ne gre skupaj? Priprava je zelo preprosta, zato vas izzivamo, da zelo kmalu preizkusite ta slasten avokadov sladoled.

Avokado morda res večkrat uporabljamo za pripravo solat, namazov, zelo dobro poznamo gvakamole, ki ga postrežemo skupaj s tortiljami in koruznim čipsom.

Vendar je njegovo kremasto meso popoln kandidat tudi za pripravo smutijev, mousse krem in celo sladoleda.

Za pripravo avokadovega sladoleda boste potrebovali:
  • pločevinko polnomastnega kokosovega mleka (dobro ohlajenega)
  • 2 zrela avokada (ki ju očistite, olupite in narežite na četrtine)
  • 1 zrelo banano
  • 3 žlice sladila oz. po okusu (javorjev sirup, med … )
  • 2 žlici limoninega soka
  • 4-5 večjih listov mete
Priprava:

Preden se lotite priprave sladoleda, postavite pravokoten pekač za kruh (ali drugo podobno posodo, ki jo boste lahko kasneje postavili v zamrzovalnik) v hladilnik. V hladilniku naj bo vsaj 30 minut.

Nato ...

  • V mešalniku na visoki hitrosti dobro zmešajte avokado.
  • Od kokosovega mleka dodajte le gosti del (poberite z žlico), tekočino pa shranite za pripravo smutijev. Potrebovali boste med 35 in 40 ml, odvisno od gostote mase. Če bo pregosta, lahko kasneje dodate še malo.
  • Nato dodajte še banano, sladilo po okusu in limonin sok ter liste mete. Mešajte dokler ne dobite precej goste kremaste mase.
  • Maso prelijte v ohlajen pekač, poravnajte in postavite v zamrzovalnik za vsaj 4 ure ali čez noč.

Nasvet: preden postrežete, pustite na sobni temperaturi 5-10 minut.

Dodatni namigi:

Če imate radi okus po meti, podvojite količino metinih listov, na koncu pa vmešajte še pest zdrobljene temne čokolade.

Če imate radi oreščke, nasekljajte nekaj pistacij in mandljev in jih vmešajte tik preden sladoled postavite v zamrzovalnik.

Če vam meta ni najljubša, pa jo preprosto izpustite.

Če imate raje okus po citrusih, vmešajte žlico naribane limonine ali pomarančne lupinice ali dodajte oboje.

Še en namig za ljubitelje čokolade: vmešajte 2 žlici kakava v prahu in si pripravite čokoladni avokadov sladoled.

Preberite še:

In preverite: Avokado: 13 okusnih načinov uporabe pri pripravi zdravih obrokov

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri