Avokadova solata z ribjimi kroglicami

6. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Avokadova solata z ribjimi kroglicami (foto: revija lisa)
revija lisa

Priljubljena specialiteta iz polenovke

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g fileta polenovke
  • 1 šalotko
  • 1 šopek koprca
  • 4–5 žlic blagih ovsenih kosmičev
  • 1 jajce
  • 1–2 žlici limoninega soka
  • sol, poper
  • 150 g solate
  • 1 zrel avokado
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 150 g jogurta
  • 2 žlici srednje ostre gorčice
  • 2 žlici limoninega soka
  • 4 žlice pomarančnega soka
  • 5 žlic olja

Priprava

Ribo oplaknite, jo obrišite in jo sesekljajte s sekljalnikom. Ne uporabljajte paličnega mešalnika. Šalotko olupite in jo zrežite na drobne kocke. Koprc oplaknite, ga obrišite in potrgajte ter ga sesekljajte. Ribo dobro zmešajte s šalotko, koprcem, ovsenimi kosmiči in jajcem. Zmes začinite z limoninim sokom, soljo in poprom. Oblikujte 16–18 majhnih kroglic in jih shranite v pokriti posodi.

Očistite solato in zelenjavo. Solato natrgajte na koščke, avokado pa zrežite na krhlje. Paradižnike prepolovite. Zmešajte jogurt, gorčico, limonin in pomarančni sok ter 2 žlici olja. Polivko krepko začinite s soljo in poprom.

V ponvi segrejte preostalo olje in na njem pri srednji temperaturi 5–6 minut z vseh strani pecite ribje kroglice, da bodo lepo zlato rjave. Odcedite jih na kuhinjskem papirju. Zmešajte solato in zelenjavo ter jo porazdelite po skodelicah. Povrh denite še ribje kroglice in solato nakapajte s polivko.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 410 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 14 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"