Avstrijski narastek

14. 12. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Avstrijski narastek (foto: teubner foto)
teubner foto

Takšnega imajo radi na Gradiščanskem

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 čebuli
  • 2 žlici olja
  • 300 g mešanega mletega mesa
  • 40 g paradižnikove mezge
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 žličko timijanovih lističev
  • 125 ml suhega rdečega vina
  • sol, poper
  • 500 g širokih rezancev
  • 150 g smetane
  • 50 g naribanega parmezana

Priprava

Čebulo zrežite na drobne kocke in jih popražite na vročem olju. Na njej nato drobljivo popecite še meso. Dodajte paradižnikovo mezgo in zelišča. Prilijte rdeče vino in vse skupaj začinite s soljo in poprom. Pri nizki temperaturi pustite, da omaka lahno vre približno 10 minut.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Testenine skuhajte al dente v vreli slani vodi in jih nato odcedite. Namastite model za narastke in po njem porazdelite meso in testenine. Smetano zmešajte s sirom, zmes začinite s soljo in poprom ter jo prelijte po narastku. Pecite ga približno 20 minut. Po želji ga potresite še s peteršiljem.

Čas priprave: približno 1 ura.

Na osebo: približno 840 kcal, beljakovine: 34 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 90 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord