Bageta s šunko

11. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Bageta s šunko (foto: stockfood photo)
stockfood photo

S slastnimi mariniranimi gobami

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g majhnih gob (na primer šampinjonov)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • pol šopka sesekljanega peteršilja
  • 1 žlico limoninega soka
  • sol
  • poper
  • 1 žlico vročega balzamičnega kisa
  • 1 francosko štruco
  • 4 zmehčanega masla
  • čilijeve kosmiče
  • nekaj listov solate
  • 200 g kuhane šunke
  • 100 g sira (rezine)

Priprava

Očistite gobe in jih približno 10 minut pecite na olju. Česen olupite, ga sesekljajte in ga dodajte gobam. Vse skupaj dušite 5 minut, da tekočina skoraj povsem izpari. Nato začinite s soljo in poprom. Dodajte peteršilj, limonin sok in kis ter počakajte, da se mešanica ohladi. Posodo pokrijte in jo za 4 ure postavite v hladilnik.

Gobe 30 minut pred serviranjem vzemite iz hladilnika in jih odcedite. Kruh po dolgem prerežite in ga počez zrežite na 4 kose. Maslo zmešajte s čilijem in malce soli ter ga namažite po kruhu. Spodnje polovice obložite s solato, šunko, sirom in gobami. Pokrijte z drugimi deli kruha.

Čas priprave: približno 60 minut. + hlajenje 4 ure.

Na osebo: približno 460 kcal, beljakovine: 30 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 36 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"