Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Barvit narastek s testeninami

Barvit narastek s testeninami (foto: stockfood photo) stockfood photo
14. 9. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Otroci imajo radi spiralaste testenine in mesne kroglice

Za 4 osebe potrebujete

  • 300 g spiralastih testenin
  • 400 g mesa pečenic
  • 1 žlico olja
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 500 g pasiranih paradižnikov (tetrapak)
  • 2 žlici svežega sira
  • 100 g naribane gavde
  • malce sesekljanega timijana in origana
  • sol, poper
  • sladkor

Priprava

Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode po navodilih z embalaže. Pečenice iztisnite iz črev, oblikujte kroglice in jih popecite na olju. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj).

Česen in čebulo olupite, oboje zrežite na drobne kocke in jih popecite na preostanku maščobe. Dodajte paradižnike in vse skupaj pokuhajte. Nato primešajte še sveži sir in 50 g naribane gavde ter paradižnikovo omako aromatično začinite s timijanom, origanom, soljo, poprom in sladkorjem.

Testenine in mesne kroglice denite v namaščen model za narastke. Po vrhu razporedite omako in vse skupaj premešajte. Potresite s preostalim sirom in narastek približno 20–30 minut pecite v segreti pečici. Po želji okrasite z lističi bazilike in postrezite z malce naribanega parmezana.

Čas priprave: 1 ura in 5 minut.

Na osebo: približno 710 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 58 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri