10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Bavarski zvitki

Bavarski zvitki (foto: Profimedia) Profimedia
21. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Goveji ramsteak, kisle kumarice, gorčica ... Kombinacija, ki se ji je težko upreti.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 krompirja
  • 4 majhne kisle kumarice
  • 2 čebuli
  • 8 manjših rezin govejega ramsteka
  • sol, sveže mleti poper
  • 4 žlice gorčice
  • 4 hrenovke
  • 3 žlice masti
  • 300 ml piva lager
  • 2 žlici moke

Priprava:

1 Olupite krompir in ga po dolgem zrežite na četrtine. Kumarice prerežite po dolgem. Olupite čebuli. Eno zrežite na krhlje, drugo drobno sesekljajte.
2 Očistite meso in ga dobro potolcite. Začinite ga s soljo in poprom ter ga položite na delovno površino. Rezine mesa premažite z gorčico in na vsakega dajte pol hrenovke, košček krompirja in kumarice ter nekaj krhljev čebule.
3 Meso zvijte in ga povežite z vrvico. Z vseh strani ga rjavo zapecite na masti. Nato ga vzemite ven in na maščobi popražite čebulo. Nato meso ponovno položite v kozico, ga zalijte s pivom, kozico pokrijte in meso dušite 20 minut. Če je treba, dodajte še malo piva.
4 Ko se meso zmehča, ga vzemite ven. Omako zgostite z moko, umešano z malo piva. Če je treba omako razredčiti, ji dodajte vodo. Lahno naj vre 5 minut. Nato vanjo položite zvitke in jih pogrejte. Jed postrezite z rižem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri