10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Beluševa juha

Beluševa juha (foto: Profimedia) Profimedia
7. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Ste že poizkusili beluševo juho?

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 večji korenček
  • 100 g brokolija
  • 2 mladi čebuli
  • 200 g belih in zelenih belušev
  • 5 žlic olivnega olja
  • 700 ml zelenjavne juhe
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 4 vejice timijana
  • 100 g sveže špinače
  • 200 ml smetane

Priprava:

1 Očistite korenje, brokoli in mlado čebulo ter vse skupaj zrežite na koščke. Belušem odlomite olesenele končke in glavice belih belušev prihranite za okrasitev. Preostale dele belušev zrežite na koščke.

2 V kozici segrejte 4 žlice olja in na njem podušite zelenjavo. Nekaj kock korenja prihranite za pozneje. Prilijte juho, jo začinite s soljo, poprom in timijanom ter jo zavrite.

3 Po 10 minutah dodajte oplaknjeno špinačo in jo malce pokuhajte. Juho nato pretlačite s paličnim mešalnikom. Dodajte lahno stepeno smetano in juho začinite s soljo in poprom. Glavice belušev in korenček popražite na 1 žlici olivnega olja in z njimi okrasite juho. Zraven lahko postrežete kruh.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri