To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Beluševa kremna juha

Beluševa kremna juha (foto: stockfood photo) stockfood photo
31. 5. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Vrhunec: hrustljave rikotine ploščice

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g belih belušev
  • nastrgano lupinico 1 neškropljene pomaranče
  • sol
  • 1 žličko sladkorja
  • 2 rezini toasta
  • 1 žlico masla
  • pol šopka drobnjaka
  • 2 žlici rikote
  • 1 jajce
  • poper
  • 2 žlici olja
  • 200 g smetane
  • 1 žlico moke

Priprava

Beluše oplaknite, jih olupite in jim odrežite olesenele dele. Stebla zrežite na koščke. Skupaj z olupljenimi deli jih približno 10 minut kuhajte v 1 litru vode s pomarančno lupinico, soljo in sladkorjem. Toastu odrežite skorjo in ga zmečkajte. Beluše precedite in prestrezite tekočino. Dodajte jim maslo in samo beluše ter juho pustite vreti približno 10 minut.

Drobnjak zrežite na rolice in jih zmešajte z drobtinami toasta, rikoto, jajcem, soljo in poprom. Oblikujte 12 ploščic. Zlato-rjavo jih popecite na olju in jih shranite na toplem. Iz juhe poberite vršičke belušev, preostalo pa pretlačite s paličnim mešalnikom. Prilijte smetano, juho zgostite z umešano moko in jo začinite. Vanjo nato stresite še vršičke. Juho postrezite s pečenimi rikotinimi ploščicami.

Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.

Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 14 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri