Beluševa pita s pršutom

20. 6. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Beluševa pita s pršutom (foto: Profimedia)
Profimedia

Beluši in pršut ...

Za 12 kosov potrebujete:

  • 500 g zelenih belušev
  • 250 g mocarele 
  • 250 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 1 žličko soli
  • ščepec strtega črnega popra
  • 3 jajca
  • 1 žlico sesekljanih lističev bazilike
  • 1 žlico timijanovih lističev
  • 125 g kisle smetane
  • maščobo in moko za model
  • 100 g rukole
  • 70 g pršuta

Priprava:

1 Beluše oplaknite, odrežite olesenele dele in olupite spod­nje dele. Stebla zrežite na 4 cm dolge koščke. Mocarelo zrežite na rezine.

2 Moko in pecilni prašek presejte. Dodajte sol, poper, jajca, sesekljana zelišča in kislo smetano. Zgnetite mehko in voljno testo ter ga zatisnite ob dno in stranice namaščenega in pomokanega modla. Prekrijte s koščki belušev in mocarele. Kiš 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 Rukolo oplaknite in otresite do suhega. Razporedite jo po kišu in ga prekrijte z zvitki pršuta.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord