Beluši z lososovim filetom

1. 7. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Beluši z lososovim filetom

Za piko na i pa holandska omaka.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 kg belih belušev
  • sol in poper
  • 1 ščepec soli
  • 2 žlici limonovega soka
  • 100 g masla
  • 80 ml belega vina
  • 3 rumenjake
  • 80 g jogurta
  • 4 lososove filete (po 125 g)
  • 2 žlici olja
Priprava:

Beluše olupite in odlomite olesenele dele. Stebla nato 12 do 15 minut kuhajte v slani vodi z malce sladkorja in 1 žlico limonovega soka. Za pripravo holandske omake stopite maslo.

Belo vino in rumenjake penasto stepite nad vročo vodno kopeljo. Skledico odstavite. Mešanici nato najprej po kapljicah in nato po žličkah vtepite maslo. Dodajte še jogurt sobne temperature. Omako začinite s soljo, poprom in limonovim sokom.

Lososove filete oplaknite s hladno vodo, jih otrite s papirnato brisačo in začinite s soljo in poprom. V teflonski ponvi segrejte olje in na njem na srednji temperaturi ribje filete z vsake strani pecite približno 4 minute. Losos mora v sredini ostati lahno steklast.

Beluše vzemite iz vode, jih dobro odcedite in jih skupaj z lososovimi fileti razporedite po krožnikih. Beluše prelijte s holandsko omako in jed po želji še okrasite. Zraven tekne krompir.

Na osebo: približno 800 kcal, beljakovine: 50 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati 27 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ