Božični piškoti s kremo iz jajčnega likerja

13. 12. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Božični piškoti s kremo iz jajčnega likerja (foto: Profimedia)
Profimedia

Ti piškoti bodo res polepšali praznične dni!

Za 34 piškotov potrebujete:

Za testo:

  • 400 g moke
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 rumenjaka
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 2 žlici jajčnega likerja
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 200 g zmehčanega masla ali margarine

Za kremo:

  • 250 ml mleka
  • 30 g sladkorja
  • 1/2 zavitka praška za vaniljev puding
  • 125 g zmehčanega masla
  • 4 žlice jajčnega likerja

Priprava:
1 Zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in vaniljev sladkor, dodajte liker, kocke zmehčanega masla in rumenjaka ter zgnetite mehko in voljno testo.

2 Testo na pomokani delovni površini razvaljajte 3 mm debelo in izrežite poljubne oblike. Na sredini polovice piškotov naredite še majhno luknjo. Testo razporedite po papirju za peko in piškote 8 do 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 V tem času pripravite kremo. Dve tretjini preostalega mleka zlijte v kozico, dodajte sladkor in mleko zavrite. Preostalemu mleku primešajte prašek za puding, mešanico vmešajte v vrelo mleko in kremo pustite lahno vreti približno 4 minute, da se lepo zgosti. Ohladite jo z mešanjem. Nato primešajte še kocke zmehčanega masla in jajčni liker.

4 Kremo razporedite po piškotih brez luknje in nanjo položite drugo polovico piškotov. Nato jih za najmanj 60 minut postavite v hladilnik. Pred serviranjem jih potresite s sladkorjem.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek