10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Brownie za zajtrk (iz 4 sestavin, brez sladkorja in brez peke)

Brownie za zajtrk  (iz 4 sestavin, brez sladkorja in brez peke) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 7. 2018

Brownie, tipično čokoladno pecivo, si morda še največkrat privoščimo ob kavi ali čaju. Kot sladico. Kaj pa brownie za zajtrk? Priznamo, ne bomo se branili kakšnega koščka.

Če ne bodo za zajrk, pa si zagotovo kakšnega privoščimo ob čaju ali kavi.

Recept je zelo preprost. Za pripravo potrebujete le štiri sestavine in mešalnik. V receptu ni jajc, moke, mlečnih izdelkov in sladkorja.

Za pripravo brownieja, ki se kar stopi v ustih, potrebujete:
  • 4 skodelice indijskih oreščkov

Če imate v pecivu radi zdrobljene oreščke, dajte polovico indijskih oreščkov na stran in jih do želene konsistence zdrobite z nožem. Zamenjate jih lahko tudi z mandlji, orehi ali z orehi pekan. 

  • 2 skodelici datljev (medjool) (ki jih predhodno namočite)
  • ½ skodelice kakava v prahu
  • 1-4 merici kakovostnih beljakovin v prahu (neobvezno)
  • ščepec soli (neobvezno, vendar poudari okus)
Za preliv:
  • Kakav v prahu zmešajte z javorjevim sirupom ali medom ter dodajte vaniljo po okusu.
  • Ali nad soparo preprosto stopite najljubšo temno čokolado.
Priprava:

V mešalniku zmešajte vse sestavine, razen polovice oreščkov, da dobite gladko maso. Nato dodajte še preostale (zdrobljene) oreščke.

Če boste vključili beljakovine v prahu, po potrebi dodajte nekaj tekočine. Lahko rastlinsko mleko.

Maso stresite v pekač (velikosti približno 15 krat 20 cm) in s prsti poravnajte. Medtem ko pripravljate preliv, pekač postavite v hladilnik.

Brownie prelijte s čokolado in po vrhu rahlo posolite. Preden narežete, pustite počivati v hladilniku še 10-15 minut.

Namigi:
  • Če obožujete čokolado, lahko z nožen nadrobite tudi nekaj temne čokolade in jo vmešate v maso.
  • Če vam ideja o beljakovinah ni všeč, poskusite maso zgostiti s kokosovo moko (moko, ne kokosomvimi kosmiči!)

Poskusite tudi:


 

 

 

 

 

 

Značke: brownie recept

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri