Bučk je trenutno povsod dovolj. Za spremembo jih pripravite malce drugače.

Slika 1/3

MARMELADA IZ BUČK

ZA PRIBL. ŠTIRI 200 ML KOZARCE:

- 2 pomaranči (ekološki)
- 2 limoni (ekološki)
- 4-5 cm dolga korenina ingverja
- pribl. 800 g bučk
- 1 kislo jabolko
- 500 g želirnega sladkorja 1 : 2

PRIPRAVA:

Kozarce in pokrove temeljito operite in postavite v pečico, segreto na 80 stopinj.

Ingver olupite in sesekljajte. Limoni in pomaranči temeljito operite in osušite. Pomarančama z nožem za lupljenje na tanko olupite lupino (samo obarvan del, brez belega), jo na tanko narežite in dajte v posodo, kjer boste kuhali marmelado.

Nato z ostrim nožem olupite pomarančama še beli del, limonama pa olupite lupinico skupaj z belim delom, tako da dobite samo sadeže, brez lupine. V gazo zavijte sesekljan ingver, beli del pomarančne lupine in limonino lupino in dajte k pomarančni lupini v posodo. Limoni in pomaranči drobno sesekljajte in ravno tako dajte v posodo.

Bučke in jabolko očistite in naribajte ter dajte v posodo. Umešajte še želirni sladkor, zavrite in pripravite po navodilih na embalaži želirnega sladkorja. Temeljito mešajte in pobirajte pene.

Marmelado nadevajte v vroče kozarce, obrišite rob, zaprite s pokrovi in za približno 10 minut postavite na glavo. Nato jih obrnite in počakajte, da se počasi ohladijo.

NAMIGI

¤ Namesto želirnega sladkorja 1 : 2 lahko uporabite navaden sladkor in 1 : 2 želirno sredstvo. Upoštevajte navodila na embalaži.
¤ Marmelado pa lahko pripravite tudi brez želirnega sladkorja, samo z navadnim. Kuhajte jo približno 45 minut in nato opravite želirni test (kapljico marmelade kapnite na krožnik). Če marmelada želira, jo shranite v kozarce, če pa je še tekoča, jo še malce kuhajte.

Shutterstock

Sorodni članki

Polpete iz bučk

Bučke imamo radi. Kuhane, pečene, zelo dobre pa so tudi presne. Tokrat pripravljamo preprosto toplo predjed, lahko pa jih ponudimo tudi kot prilogo - polpete iz bučk, odišavljene z...

Slastne slane palačinke s tunino in bučkami

Obožujete palačinke tako kot mi? In imate radi bučke? Tuno? Pa jogurtovo pomako? Tule je popoln recept, ki ga enostavno morate preizkusiti.

Recept: Bananina poslastica z jagodno omako

Zakaj ne bi iztekajočih poletnih dni posladkali s to okusno sladico? Banane v kombinaciji z jagodami bodo zagotovo teknile tudi vašim gostom.
Jana

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Jana

Naročite se na revijo Jana:

04 511 64 44 spletni nakup

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Izbor uredništva

5 pravil psihologije za enostavnejše življenje

Razumeti psihologijo ni tako preprosto. Pa vendar na njej temelji naše vedenje. Z vsako kretnjo sporočamo določene signale...

Več...

12 krutih resnic vam bo pomagalo zaživeti na polno

Resnico je težko sprejeti, vendar vam bo omogočila, da boste začeli uživati življenje in izkoriščati vsak dan, kot bi...

Več...

7 stvari, ki jih zreli moški nikoli ne naredijo

Zrelost vsekakor ni odvisna od starosti. Vsakdo dozori ob svojem času. Danes si bomo pogledali, kaj naredi moške zrele.

Več...

Najbolj brane vsebine

Top ideje za nepozaben jesenski izlet (pri nas in v okolici)

Nadpovprečno topla letošnja jesen je kot nalašč, da se, še preden jih pobeli sneg, odpravimo na izlet v katerega od najlepših slovenskih krajev. Za jesenski izlet priporočamo...
Več...

Ko najdete takšnega partnerja, ga ne izpustite iz rok

Pri iskanju osebe, s katero bomo preživeli vse življenje, vedno naletimo na vzpone in padce. Ko pa najdete nekoga, ki počne te stvari, ste lahko prepričani, da je to tisto pravo.
Več...

7 navad, ki nas postarajo

Sledi nekaj navad, ki jih moramo izločiti iz življenja, da zaustavimo ali omilimo proces staranja.
Več...

Najboljša in najslabša hrana za pravilno delovanje ščitnice

S prehrano lahko vplivate na veliko procesov v telesu, med drugim tudi na pravilno delovanje ščitnice. Tu je le nekaj živil, ki dobro in slabo vplivajo na ščitnico.
Več...

Kaj pomenijo prekrižane roke?

Prekrižane roke običajno dojemamo kot znak zaprtosti, blokiranja ali nervoze. A ne delajte zaključkov prehitro, saj lahko prekrižane roke pomenijo več kot le to.. 
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri