To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Bučke malo drugače: 3 slastni recepti, ki jih morate poskusiti

3. 6. 2019 Vir: Jana

Bučk je trenutno povsod dovolj. Za spremembo jih pripravite malce drugače.

Slika 1/3

MARMELADA IZ BUČK

ZA PRIBL. ŠTIRI 200 ML KOZARCE:

- 2 pomaranči (ekološki)
- 2 limoni (ekološki)
- 4-5 cm dolga korenina ingverja
- pribl. 800 g bučk
- 1 kislo jabolko
- 500 g želirnega sladkorja 1 : 2

PRIPRAVA:

Kozarce in pokrove temeljito operite in postavite v pečico, segreto na 80 stopinj.

Ingver olupite in sesekljajte. Limoni in pomaranči temeljito operite in osušite. Pomarančama z nožem za lupljenje na tanko olupite lupino (samo obarvan del, brez belega), jo na tanko narežite in dajte v posodo, kjer boste kuhali marmelado.

Nato z ostrim nožem olupite pomarančama še beli del, limonama pa olupite lupinico skupaj z belim delom, tako da dobite samo sadeže, brez lupine. V gazo zavijte sesekljan ingver, beli del pomarančne lupine in limonino lupino in dajte k pomarančni lupini v posodo. Limoni in pomaranči drobno sesekljajte in ravno tako dajte v posodo.

Bučke in jabolko očistite in naribajte ter dajte v posodo. Umešajte še želirni sladkor, zavrite in pripravite po navodilih na embalaži želirnega sladkorja. Temeljito mešajte in pobirajte pene.

Marmelado nadevajte v vroče kozarce, obrišite rob, zaprite s pokrovi in za približno 10 minut postavite na glavo. Nato jih obrnite in počakajte, da se počasi ohladijo.

NAMIGI

¤ Namesto želirnega sladkorja 1 : 2 lahko uporabite navaden sladkor in 1 : 2 želirno sredstvo. Upoštevajte navodila na embalaži.
¤ Marmelado pa lahko pripravite tudi brez želirnega sladkorja, samo z navadnim. Kuhajte jo približno 45 minut in nato opravite želirni test (kapljico marmelade kapnite na krožnik). Če marmelada želira, jo shranite v kozarce, če pa je še tekoča, jo še malce kuhajte.

Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri