Bučk je trenutno povsod dovolj. Za spremembo jih pripravite malce drugače.

Slika 1/3

MARMELADA IZ BUČK

ZA PRIBL. ŠTIRI 200 ML KOZARCE:

- 2 pomaranči (ekološki)
- 2 limoni (ekološki)
- 4-5 cm dolga korenina ingverja
- pribl. 800 g bučk
- 1 kislo jabolko
- 500 g želirnega sladkorja 1 : 2

PRIPRAVA:

Kozarce in pokrove temeljito operite in postavite v pečico, segreto na 80 stopinj.

Ingver olupite in sesekljajte. Limoni in pomaranči temeljito operite in osušite. Pomarančama z nožem za lupljenje na tanko olupite lupino (samo obarvan del, brez belega), jo na tanko narežite in dajte v posodo, kjer boste kuhali marmelado.

Nato z ostrim nožem olupite pomarančama še beli del, limonama pa olupite lupinico skupaj z belim delom, tako da dobite samo sadeže, brez lupine. V gazo zavijte sesekljan ingver, beli del pomarančne lupine in limonino lupino in dajte k pomarančni lupini v posodo. Limoni in pomaranči drobno sesekljajte in ravno tako dajte v posodo.

Bučke in jabolko očistite in naribajte ter dajte v posodo. Umešajte še želirni sladkor, zavrite in pripravite po navodilih na embalaži želirnega sladkorja. Temeljito mešajte in pobirajte pene.

Marmelado nadevajte v vroče kozarce, obrišite rob, zaprite s pokrovi in za približno 10 minut postavite na glavo. Nato jih obrnite in počakajte, da se počasi ohladijo.

NAMIGI

¤ Namesto želirnega sladkorja 1 : 2 lahko uporabite navaden sladkor in 1 : 2 želirno sredstvo. Upoštevajte navodila na embalaži.
¤ Marmelado pa lahko pripravite tudi brez želirnega sladkorja, samo z navadnim. Kuhajte jo približno 45 minut in nato opravite želirni test (kapljico marmelade kapnite na krožnik). Če marmelada želira, jo shranite v kozarce, če pa je še tekoča, jo še malce kuhajte.

Shutterstock

Sorodni članki

Polpete iz bučk

Bučke imamo radi. Kuhane, pečene, zelo dobre pa so tudi presne. Tokrat pripravljamo preprosto toplo predjed, lahko pa jih ponudimo tudi kot prilogo - polpete iz bučk, odišavljene z...

Slastne slane palačinke s tunino in bučkami

Obožujete palačinke tako kot mi? In imate radi bučke? Tuno? Pa jogurtovo pomako? Tule je popoln recept, ki ga enostavno morate preizkusiti.

Recept: Bananina poslastica z jagodno omako

Zakaj ne bi iztekajočih poletnih dni posladkali s to okusno sladico? Banane v kombinaciji z jagodami bodo zagotovo teknile tudi vašim gostom.
Jana

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Jana

Naročite se na revijo Jana:

04 511 64 44 spletni nakup

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Izbor uredništva

Pridružite se nam na taboru teka na smučeh v Planici!

Če se želite prvič preizkusiti na tekaških smučeh, izpopolniti svoje znanje, ali pa le z družino in prijatelji v prelepem...

Več...

Prijavite se na Elanov smučarski dan in se potegujte za smuči Delight Supreme!

Vse ljubiteljice vijuganja po belih strminah, prijavite se na Elanov smučarski dan za ženske in se potegujte za smuči Delight...

Več...

3 jutranje vaje, ki bodo preprečile stres in tesnobo

Ko vas popade tesnoba, anksioznost, nelagodje, si lahko pomagate s preprostimi triki. 

Več...

Najbolj brane vsebine

7 popolnoma vsakdanjih stvari, ki lahko vodijo do varanja

Afere se ne pripetijo zgolj zaradi pomanjkanja ljubezni doma ali potrebe po oskrbovanju ega. Razlogi se lahko skrivajo tudi v čisto vsakdanjih dejavnikih.
Več...

6 opozorilnih znakov, da se v zvezi ne počutite dobro

Če zadnje čase čutite, da ste bolj nesrečni kot običajno, se razlog lahko skriva tudi v razmerju. Preverite, ali opazite katerega izmed naslednjih znakov.
Več...

Kaprun: Kopališče Tauern Spa Zell am See

Obiščite eno izmed najzanimivejših wellness in termalnih središč v Avstriji ob vznožju veličastnih Alp.
Več...

3 živila, ki lahko povzročajo utrujenost (pa verjetno ne bi pomislili nanje)

Na seznamu je že sladkor ter mastna in težka hrana. Pri nekaterih ljudeh pa lahko utrujenost oz. zaspanost povzročajo tudi naslednja živila.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri