Bučk je trenutno povsod dovolj. Za spremembo jih pripravite malce drugače.

Slika 1/3

MARMELADA IZ BUČK

ZA PRIBL. ŠTIRI 200 ML KOZARCE:

- 2 pomaranči (ekološki)
- 2 limoni (ekološki)
- 4-5 cm dolga korenina ingverja
- pribl. 800 g bučk
- 1 kislo jabolko
- 500 g želirnega sladkorja 1 : 2

PRIPRAVA:

Kozarce in pokrove temeljito operite in postavite v pečico, segreto na 80 stopinj.

Ingver olupite in sesekljajte. Limoni in pomaranči temeljito operite in osušite. Pomarančama z nožem za lupljenje na tanko olupite lupino (samo obarvan del, brez belega), jo na tanko narežite in dajte v posodo, kjer boste kuhali marmelado.

Nato z ostrim nožem olupite pomarančama še beli del, limonama pa olupite lupinico skupaj z belim delom, tako da dobite samo sadeže, brez lupine. V gazo zavijte sesekljan ingver, beli del pomarančne lupine in limonino lupino in dajte k pomarančni lupini v posodo. Limoni in pomaranči drobno sesekljajte in ravno tako dajte v posodo.

Bučke in jabolko očistite in naribajte ter dajte v posodo. Umešajte še želirni sladkor, zavrite in pripravite po navodilih na embalaži želirnega sladkorja. Temeljito mešajte in pobirajte pene.

Marmelado nadevajte v vroče kozarce, obrišite rob, zaprite s pokrovi in za približno 10 minut postavite na glavo. Nato jih obrnite in počakajte, da se počasi ohladijo.

NAMIGI

¤ Namesto želirnega sladkorja 1 : 2 lahko uporabite navaden sladkor in 1 : 2 želirno sredstvo. Upoštevajte navodila na embalaži.
¤ Marmelado pa lahko pripravite tudi brez želirnega sladkorja, samo z navadnim. Kuhajte jo približno 45 minut in nato opravite želirni test (kapljico marmelade kapnite na krožnik). Če marmelada želira, jo shranite v kozarce, če pa je še tekoča, jo še malce kuhajte.

Shutterstock
Sorodni članki

Polpete iz bučk

Bučke imamo radi. Kuhane, pečene, zelo dobre pa so tudi presne. Tokrat pripravljamo preprosto toplo predjed, lahko pa jih ponudimo tudi kot prilogo - polpete iz bučk, odišavljene z...

Slastne slane palačinke s tunino in bučkami

Obožujete palačinke tako kot mi? In imate radi bučke? Tuno? Pa jogurtovo pomako? Tule je popoln recept, ki ga enostavno morate preizkusiti.

Recept: Bananina poslastica z jagodno omako

Zakaj ne bi iztekajočih poletnih dni posladkali s to okusno sladico? Banane v kombinaciji z jagodami bodo zagotovo teknile tudi vašim gostom.
Jana

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Jana

Naročite se na revijo Jana:

04 511 64 44 spletni nakup

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Izbor uredništva

Doma pripravljene vode z okusom - 16 odličnih receptov

Ste v trgovini kdaj vzeli v roke plastenko vode z okusom in preverili njene sestavine?

Več...

Zakaj srečni pari ne delijo svojega življenja na družbenih omrežjih?

Živimo v zanimivih časih, ko objave na profilih družbenih omrežij pogosto pomenijo več kot to, kar se dogaja v realnosti.

Več...

7 opozorilnih znakov, da ne poslušate svojega srca

Preverite, ali ste zares sposobni poslušati sebe?

Več...
Najbolj brane vsebine

Ideja za izlet: Rabeljsko jezero

Radi bi se šli nekam ohladiti, sprostiti, se sončiti, morda veslati... Z družino, psom ali prijatelji. Pa ne veste, kam? Rabeljsko jezero je odlična destinacija. 
Več...

Poletna torta z grškim jogurtom in jagodičjem (brez dodanega sladkorja in peke!)

Če si grški jogurt radi privoščite za sladico ali zajtrk, vam bo všeč tudi lahka torta brez peke. Ker ima malo sestavin in je priprava povsem preprosta, jo lahko naredite tudi na počitnicah ali kot piknik sladico.
Več...

Hujšanje: 8 nasvetov, ki jih upoštevajte, če se številka na tehtnici ne premakne

Videti je preprosto – manj hrane, več gibanja. Strategija, ki so jo preizkusili številni in tudi dosegli odlične rezultate. Vsem pa ta način ne prinese rezultata, ki si ga želijo. Če ste med njimi, je morda čas, da preizkusite drugače. Morda je čas, da ...
Več...

Ideja za izlet: Mašun - ki ponuja številne možnosti za sprehode in rekreacijo v naravi

Čudovita sončna sobota, preživeta v objemu prostranih notranjskih gozdov!
Več...

8 nasvetov, kako izstopiti iz cone udobja

Običajno nas je strah sprememb, zato veliko ljudi raje biva v navidezno varni coni udobja. A v coni udobja ne bomo naredili ničesar velikega. 
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri