To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Bučke z riževim nadevom

Bučke z riževim nadevom (foto: Profimedia) Profimedia
30. 7. 2018 Vir: liza.aktivni.si

V glavni sezoni bučk si jih le privoščite ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 100 g riža
  • olivno olje
  • sol
  • 4 bučke
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 80 g črnih oliv
  • sveže mleti poper
  • 3 vejice svežega origana
  • 100 g sira feta
  • 2 jajci

Priprava:

1 Riž popražite na dveh žlicah olivnega olja, prilijte 150 do 220 ml vode, ga solite in zavrite. Temperaturo nastavite na minimum, kozico pokrijte in riž dušite 15 do 18 minut. Ko se zmehča, ga premešajte z vilicami.

2 Oplaknite bučke in jih po dolgem prepolovite. Z žličko izdolbite dve tretjini mesa ploda. Bučke osušite in jih z obeh strani malo popecite. Nato jih dajte v pekač.

3 Sesekljano čebulo popražite na olju, dodajte sesekljane dele izdolbenih bučk in sesekljan česen ter vse skupaj malo popražite. Primešajte kuhan riž, prepolovljene paradižnike in obročke oliv. Mešanico začinite s soljo, poprom in sesekljanim origanom. Nato dodajte še zdrobljen sir in jajci.

4 Bučke nadevajte z riževim nadevom, jih potresite s preostalo feto in jih 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Postrezite s pomako.

Fotografija: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri