10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Bučkina juha z rdečo lečo

Bučkina juha z rdečo lečo (foto: Profimedia) Profimedia
2. 7. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Kdaj ste nazadnje jedli rdečo lečo? Morda bi vam teknila v okusni juhi!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 100 g masla 
  • 100 g krompirja
  • 1 žličko karija 
  • 1 l zelenjavne juhe
  • 2 bučki
  • 3 stroke česna
  • 250 g rdeče leče
  • sol, sveže mleti poper 
  • sojino omako
  • 1 čili

Priprava:

1 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in jo popražite na maslu. Dodajte kocke krompirja in kari ter vse skupaj malo popražite.

2 Prilijte juho, kozico pokrijte in juho kuhajte približno 10 minut. Nato dodajte kocke bučk, strt česen in rdečo lečo. Kuhajte do mehkega. Juho začinite s soljo, poprom in sojino omako. Prelijte jo v skodelice in postrezite z obročki čilija.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri