Bučkini špageti

2. 9. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Bučkini špageti (foto: Profimedia)
Profimedia

Drugačni špageti, ki vas bodo navdušili!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 3 stroke česna
  • 300 g puranjih prsi
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 600 g bučk
  • olivno olje
  • sol, sveže mleti črni poper
  • mešanico svežih zelišč (bazilika, rožmarin, peteršilj)

Priprava:

1 Sesekljajte olupljeno čebulo in česen. Očistite meso in ga zrežite na kocke. Oplaknite paradižnike in jih prepolovite. Bučke oplaknite, jih po dolgem prepolovite in nato nastrgajte na tanke paličice.

2 V ponvi segrejte olje in na njem stekleno popražite čebulo in česen. Dodajte meso, paradižnike in vse skupaj podušite do mehkega. Začinite s soljo in poprom ter stresite na krožnik. Shranite na toplem.

3 V ponev dajte še malo olja in na visoki temperaturi na njem popecite bučkine špagete. Nato v ponev znova stresite mesno mešanico, dodajte sesekljana zelišča in premešajte.
Jed lahko še enkrat začinite s soljo in poprom ter jo postrezite.