10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Bučna pita

Bučna pita (foto: Profimedia) Profimedia
11. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Prava jesenska sladica!

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo: 

  • 200 g maslenih piškotov
  • 80 g masla
  • 20 g kakava

    Za kremo:
  • 420 g bučnega pireja
  • 1/2 žlice mletega cimeta
  • 1/2 žlice nastrganega muškatnega oreščka
  • 1/2 žlice mletega ingverja
  • 300 g sladkorja
  • 200 g kisle smetane 
  • 200 g smetanovega sirnega namaza
  • 3 jajca

    In še:
  • 100 ml smetane
  • pekanove orehe
  • mleti cimet

Priprava:

1 Piškote drobno zdrobite. Dodajte stopljeno maslo in kakav ter vse skupaj dobro premešajte. Piškotno mešanico zatisnite ob dno modela, obloženega s papirjem za peko. Nato model postavite v hladilnik.

2 Bučnemu pireju primešajte začimbe in sladkor. Kisli smetani primešajte kremni namaz in jajca ter nato mešanico primešajte bučnemu pireju. Kremo razporedite po piškotnem dnu in pito 30 minut pecite v pečici, segreti na 150 stopinj. Nato pečico ugasnite, priprite vrata pečice in pito pustite v njej še 30 minut. Nato pečico zaprite, jo ponovno nastavite na 150 stopinj in pecite še 30 minut. Po peki naj se ohladi v modlu. Nato jo za 3 ure postavite v hladilnik.

3 Pito vzemite iz modla. Čvrsto stepite smetano in z njo okrasite pito. Po njej potresite še pekanove orehe in cimet.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri