To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Bučna pita s feta sirom

Bučna pita s feta sirom (foto: stockfood photo) stockfood photo
23. 12. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Mleta bučna semena poskrbijo za posebno vrsto testa, odlična pita za vegetarijance.

Za 8 kosov potrebujete

  • 20 g bučnih semen
  • 1 rumenjak
  • 70 g maska
  • 170 g moke
  • sol
  • 800 g buče hokaido
  • 2 rdeči čebuli
  • 1 žlico olja
  • 150 ml juhe
  • poper
  • kari
  • čili
  • 100 g feta sira

Priprava

Bučna semena drobno zmeljite v električnem mešalniku. V gladko testo zgnetite rumenjak, mleta semena, kocke masla, moko, 1 noževo konico soli in približno 2 žlici hladne vode. Testo zavijte v prozorno folijo in ga za približno 30 minut postavite v hladilnik.

Bučo izdolbite in odstranite otrdele dele. Odstranite tudi semena in bučo z lupino vred zrežite na kocke. Olupite čebuli, 1 zrežite na kocke in jih popražite na olju. Dodajte kocke buče, zalijte z juho in bučo približno 20 minut kuhajte, da se zmehča. Grobo jo pretlačite s paličnim mešalnikom in jo začinite s soljo, poprom, karijem in čilijem. Pustite, da se ohladi.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Testo razvaljajte na pomokani delovni površini. Z njim obložite namaščen tortni model ali model za pite (premera 26 cm) in pustite, da robovi segajo izven modla. Po testu razporedite bučni pire. Čebulo zrežite na tanke trakove in jih porazdelite po buči. Robove testa zapognite proti sredini in pito pecite približno 45 minut. Feta sir zrežite na kocke in jih pred serviranjem potresite po piti. Okrasite s koriandrom.

Čas priprave: 1 ura in 55 minut + hlajenje 30 minut.

Na kos: približno 210 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 19 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri