To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Bučne rezine

Bučne rezine (foto: Profimedia) Profimedia
14. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Prava sladica za jesensko sladkanje...

Za 15 kosov potrebujete:

  • 5 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 160 g moke
  • 40 g kakava

Za bučno kremo:

  • 200 g bučnega pireja
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 250 g maskarponeja
  • 20 g želatine v prahu
  • 200 ml smetane

Za rumeno plast:

  • 200 g bučnega kompota
  • 100 ml brusničnega sirupa
  • 15 g želatine v prahu

Za kremni nadev:

  • 250 ml smetane
  • 250 g pasirane skute
  • 150 g sladkorja v prahu + za posipanje
  • semena granatnega jabolka za posipanje

Priprava:

1 Ločite beljake od rumenjakov. Beljakom dodajte sladkor in iz njih stepite trd sneg. Dodajte rumenjake in vse skupaj penasto stepite. Nato primešajte presejano moko s kakavom in testo prelijte v namaščen in pomokan pekač. Približno 15 minut ga pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi.

2 Testo prevrnite iz pekača in odstranite papir. Vodoravno ga prerežite in en del položite nazaj v pekač.

3 Bučnemu pireju primešajte sladkor in maskarpone. Želatino stresite v 80 ml hladne vode in jo segrejte skoraj do vretja. Še vročo primešajte kremi. Na koncu primešajte še stepeno smetano. Kremo porazdelite po pečenem testu in pekač postavite v hladilnik.

4 Bučni kompot gladko pretlačite s tekočino. Segrejte brusnični sirup in v njem stopite želatino. Mešanico nato primešajte pretlačenemu kompotu in jo prelijte po prvi plasti v pekaču. Znova ga postavite nazaj v hladilnik, da se strdi.

5 Smetano čvrsto stepite in jo vmešajte v mešanico skute in sladkorja. Razporedite po želatinastem sloju in kremo pokrijte z drugim delom testa. Kolač za najmanj 6 ur postavite v hladilnik. Nato ga zrežite na kocke. Pred serviranjem jih potresite s sladkorjem in okrasite s semeni granatnega jabolka.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri