To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Bučne testenine

Bučne testenine (foto: foodstock photo) foodstock photo
24. 11. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Z aromatično šunko in parmezanom

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g buče (olupljene in brez semen)
  • 1 čebulo
  • 100 g pršuta (tanke rezine)
  • 2 žlici rastlinske kreme
  • 150 ml juhe
  • sol, poper
  • 600 g svežih širokih rezancev
  • 250 ml nadomestka smetane (na primer Rama Cremefine)
  • 1–2 žlici svetlega sredstva za zgoščevanje omak
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava

Bučo zrežite na majhne kocke. Čebulo olupite in jo tako kot pršut zrežite na trakove. Čebulo in bučo približno 15 minut med stalnim mešanjem pecite na rastlinski kremi. Po 10 minutah prilijte juho in vse skupaj začinite s soljo in poprom. Testenine skuhajte po navodilih z embalaže.

Bučo vzemite iz posode, v juhi pokuhajte nadomestek smetane in vse skupaj začinite s soljo in poprom. Omako zgostite s sredstvom za zgoščevanje omak.

Testenine odcedite in jih porazdelite po globokih krožnikih, po njih pa še buče, omako in pršut. Potresite s parmezanom in peteršiljem.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 530 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 65 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri