Bučne testenine

24. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Bučne testenine (foto: foodstock photo)
foodstock photo

Z aromatično šunko in parmezanom

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g buče (olupljene in brez semen)
  • 1 čebulo
  • 100 g pršuta (tanke rezine)
  • 2 žlici rastlinske kreme
  • 150 ml juhe
  • sol, poper
  • 600 g svežih širokih rezancev
  • 250 ml nadomestka smetane (na primer Rama Cremefine)
  • 1–2 žlici svetlega sredstva za zgoščevanje omak
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava

Bučo zrežite na majhne kocke. Čebulo olupite in jo tako kot pršut zrežite na trakove. Čebulo in bučo približno 15 minut med stalnim mešanjem pecite na rastlinski kremi. Po 10 minutah prilijte juho in vse skupaj začinite s soljo in poprom. Testenine skuhajte po navodilih z embalaže.

Bučo vzemite iz posode, v juhi pokuhajte nadomestek smetane in vse skupaj začinite s soljo in poprom. Omako zgostite s sredstvom za zgoščevanje omak.

Testenine odcedite in jih porazdelite po globokih krožnikih, po njih pa še buče, omako in pršut. Potresite s parmezanom in peteršiljem.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 530 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 65 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek