10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Bučni mafini z muškatnim oreščkom

Bučni mafini z muškatnim oreščkom (foto: Profimedia) Profimedia
11. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Mafini z bučami ...

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 400 g buče hokaido
  • 80 ml olja + malo olja za ponev 
  • 2 jajci
  • 240 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • ščepec soli
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1 žličko mletega cimeta
  • 1/2 žličke nastrganega muškatnega oreščka
  • 1/2 žličke mletega ingverja
  • 280 g moke
  • 1 žličko pecilnega praška

Za konec:

  • 50 g medu
  • 60 g mešanice oreščkov (lešniki, orehi, pekanovi orehi)

Priprava:

1 Bučo zrežite na kocke in jih razporedite po pekaču. 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se malce ohladijo, nato jih stresite v skledo in pretlačite v gladki pire.

2 Jajci penasto stepite s sladkorjem. Dodajte vanilin sladkor, sol, sodo bikarbono, cimet, muškatni orešček, ingver, olje, bučni pire in vse skupaj ponovno zmešajte. Na koncu dodajte moko s pecilnim praškom.

3 Pripravljeno testo razporedite po vdolbinicah modela za mafine, ki ste jih prej obložili s papirnatimi modelčki. Mafine približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Po peki jih premažite z medom in potresite z mešanico sesekljanih oreščkov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri