Bučni njoki

14. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Bučni njoki (foto: foodstock photo)
foodstock photo

S hrustljavo zelenjavo

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g mokastega krompirja
  • 300 g buče
  • 2 rumenjaka
  • 50 g škroba
  • 100 g durum zdroba
  • sol, poper
  • 1 korenje
  • 100 g pora
  • 1 šalotko
  • 1 strok česna
  • približno 8 žajbljevih lističev
  • 4 žlice masla
  • 30 g pinjol
  • 4 žlice naribanega parmezana

Priprava

Krompir in bučo olupite in oboje zrežite na kocke. Oboje približno 15 minut kuhajte v sopari. Pretlačite tako krompir kot tudi bučo in ju pustite, da se ohladita.

Dodajte rumenjaka, škrob, zdrob, sol in poper ter zgnetite gladko zmes. Po potrebi dodajte še malce zdroba. Testo razdelite na štiri dele in vsakega zvijte v zvitek, premera 3 cm. Zrežite jih na približno 2 cm velike koščke, jih oblikujte v njoke in jih pustite počivati na pomokani delovni površini.

Pripravite zelenjavo. Vse vrste zelenjave zrežite na majhne koščke. Skupaj z žajbljem jih od 2 do 3 minute dušite na maslu. Dodajte pinjole in vse skupaj začinite.

Njoke približno 6 minut kuhajte v rahlo kipeči slani vodi. Kuhani so, ko priplavajo na površino. Po koncu kuhanja jih dodajte zelenjavi, malce premešajte, potresite s parmezanom in jih postrezite.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.

Na osebo: približno 480 kalorij, beljakovine: 15 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 48 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek