10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Bučni zavitek

Bučni zavitek (foto: Profimedia) Profimedia
3. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Slastna jed iz buče...

Za 20 kosov potrebujete:

  • 2 rdeči čebuli
  • 2 stroka česna
  • 100 g slanine
  • 1 veliko bučo
  • 2 žlici olja
  • sol, sveže mleti črni poper
  • vejice svežega origana
  • vejice svežega timijana
  • 500 g listnatega testa
  • 4 žlice drobtin
  • 100 g sira s plemenito plesnijo
  • 150 g kisle smetane
  • 1 jajce
  • orientalsko kumino

Priprava:

1 Olupljeno čebulo in česen sesekljajte, slanino zrežite na drobne kocke in vse skupaj popražite v naoljeni ponvi.

Očistite bučo, jo zrežite na tanke rezine in jih mehko podušite na čebulni mešanici. Na koncu jo začinite s soljo, poprom, origanom in timijanom.



2 Oba kosa testa razgrnite in ju po sredini potresite z drobtinami.

Nato ju obložite s pripravljenim nadevom, potresite s sirom in nakapajte s kislo smetano.


3 Zapognite krajše robove, jih premažite s stepenim jajcem in testo zvijte.

Zavitka premažite s preostalim jajcem in potresite s kumino in grobo mleto soljo.


4 Zavitka položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in ju približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri