Burger iz prosa in tofuja

24. 9. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Burger iz prosa in tofuja (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Aromatičen užitek brez mesa

Za 4 osebe potrebujete

  • 125 g prosa
  • 100 g zamrznjene špinače
  • 2 rdeči papriki
  • 3 žlice olja
  • 100 g prekajenega tofuja
  • 100 g trdega sira
  • 1 šopek sesekljane krebuljice
  • 2 žlici moke
  • 1 jajce
  • sol, poper
  • nekaj listov solate
  • ¼ kumara
  • 1 pest kreše
  • 4 bombete (ali kako drugo vrsto kruha)

Priprava

Proso oplaknite pod hladno vodo, ga pripravite po navodilih z embalaže in ga po kuhanju odcedite. Špinačo odtajajte.

Operite papriki, ju očistite in jima odstranite semenje ter ju zrežite na drobne kocke. V ponvi segrejte 1 žlico olja in na njem 6 do 7 minut dušite kocke paprike. Počakajte, da se ohladijo. Špinačo dobro ožemite in jo nato sesekljajte. Tofu zrežite na zelo drobne kocke. Sir drobno naribajte. Vse pripravljene sestavine zmešajte s prosom, krebuljico, moko in jajcem ter mešanico krepko začinite s soljo in poprom. Oblikujte 4 polpete.

Oplaknite solatne liste in jih otresite do suhega. Kumaro operite in jo zrežite na tanke rezine. Krešo grobo sesekljajte. Prerežite bombete. Polpete 4 do 5 minut pecite na preostanku olja. Bombete obložite s solato, polpeto, kumaro in krešo. Po želji dodajte še gorčično majonezo.

Čas priprave: približno 60 minut.

Na osebo: približno 560 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 60 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"