To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Burger iz zajčjega mesa s kumarično solato

Burger iz zajčjega mesa s kumarično solato (foto: Profimedia) Profimedia
10. 7. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Kdaj ste nazadnje jedli zajčje meso? Poskusite ga v obliki burgerja!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 en dan staro žemljo
  • 75 ml mleka 
  • 1 jajce
  • 1 čebulo
  • 600 g mletega mesa zajca 
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 žličko mlete sladke paprike
  • drobtine 
  • olje za cvrtje
  • 8 rezin kruha
  • 1 rdečo čebulo 
  • 4 kisle kumarice
  • peteršilj za dekoracijo

Za solato:

  • 1 kumaro
  • 40 ml vode
  • kis 
  • sol, sveže mleti poper
  • sladkor

Priprava:

1 Žemljo zrežite na kocke in te prelijte z mlekom. Olupljeno čebulo sesekljajte. Meso dajte v skledo, ga začinite s soljo, poprom in mleto sladko papriko ter ga dobro premešajte. Dodajte ožete koščke žemlje, jajce in sesekljano čebulo. Dobro premešajte, in če je treba, dodajte še drobtine.

2 Iz mesne mešanice oblikujte majhne burgerje in jih z obeh strani zlato zapecite na vročem olju. Po cvrtju naj se odcedijo na papirnati brisači.

3 Kumaro operite in jo nastrgajte v skledo. Dodajte vodo, kis, sol, poper in malo sladkorja. Dobro premešajte.

4 Pečene burgerje dajte na rezine kruha, jih obložite z obročki rdeče čebule in prepolovljenimi kislimi kumaricami. Okrasite s peteršiljem in postrezite s kumarično solato in gorčico.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri