10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Burger z natrgano svinjino

Burger z natrgano svinjino (foto: Profimedia) Profimedia
17. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Navdušite domače in goste!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 rdečo čebulo
  • 3 žlice masti
  • 600 g svinjine (pleče)
  • sol, sveže mleti poper
  • 100 g kečapa
  • 4 žlice sladke čili omake
  • 4 bombete
  • 1 solatni srček
  • 2 paradižnika

Priprava:

1 Olupljeno čebulo zrežite na kocke in polovico 5 minut pražite na segreti masti. Nato dodajte meso (v kosu), ga začinite s soljo in poprom, prilijte 100 ml vode in ga v pokriti kozici na nizki temperaturi dušite 120 minut.

2 Meso natrgajte z vilicami in ga postavite na toplo. Kečapu primešajte sladko čili omako.

3 Prepolovite bombete in jih približno 1 minuto pecite v rebrasti ponvi. Spodnje dele premažite s pripravljeno omako, nato sledi solata, rezine paradižnika, debel sloj mesa s preostalo čebulo, spet solatni list in nato vse skupaj pokrijte z vrhnjimi deli bombet. Zraven lahko postrežete ocvrt krompirček.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri