10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Burgundski goveji lonec

Burgundski goveji lonec (foto: Profimedia) Profimedia
3. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Zagotovo pravi recept za ljubitelje govejega mesa ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 100 g slanine
  • 2 čebuli
  • 4 stroke česna
  • 2 korenčka
  • 1 steblo zelene
  • 5 žlic olja
  • 1 kg govedine (prednji del)
  • 2 žlici moke
  • 750 ml rdečega vina
  • sol, sveže mleti poper
  • 2 lovorjeva lista
  • 16 majhnih čebul
  • 250 g šampinjonov
  • juho za zalivanje

Priprava:

1 Slanino zrežite na majhne kocke. Olupite čebulo, česen, korenje in zeleno. Čebulo in česen sesekljajte, korenje in zeleno pa zrežite na koščke. V veliki nepregorni kozici segrejte 1 žlico olja in na njem popražite slanino. Dodajte zelenjavo in vse skupaj dušite 3 minute. Nato vse sestavine stresite na krožnik.

2 Očistite meso in ga zrežite na koščke. Lahno jih potresite z moko. V kozico vlijte 2 žlici olja in ga segrejte. Nato na njem z vseh strani popecite meso. Nato ga vzemite iz kozice.

3 V kozico vlijte vino in dodajte sol, poper, zelenjavo s slanino, lovorjeva lista in timijan. Vse skupaj zavrite in pustite lahno vreti 2 minuti, da povre alkohol. Nato primešajte meso. Kozico pokrijte in jo za 2 uri postavite v pečico, segreto na 180 stopinj. Če je treba, prilijte še malo juhe.

4 Olupite majhne čebule. Šampinjone oplaknite in jih obrišite. Vse skupaj stresite v skledo in primešajte preostalo olje. Segrejte rebrasto ponev, vanjo stresite čebule in gobe ter jih malce popražite. Mesu jih dodajte 15 minut pred koncem peke. Če je treba, jed na koncu začinite še s soljo in poprom.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri