kokos

Hitro zavežite predpasnik in pripravite zdravo kokosovo sladico, ki vas morda spomni na prihajajoče poletje. 

Pečice tokrat ne boste potrebovali, saj je sladica pripravljena hitro in brez peke. Zavihajte rokave in pripravite:

  • 2 skodelici razrezanega kokosa (kokosovega mesa)

  • 3 žlice medu (ali drugega lepljivega sladila po izbiri)

  • ½ skodelice stopljenega kokosovega olja

  • ½ skodelice mandljev

  • 1 skodelico koščkov temne čokolade

V veliki posodi zmešajte kokos, med in kokosovo olje. Sestavine naj bodo dobro premešane, po želji pa uporabite mikser za bolj gladko mešanico. Iz mase boste naredili prvo plast kock.

Maso razporedite po pladnju in rahlo potlačite, da se dobro sprime. Vzemite mandlje in jih razporedite tako, da bosta po dva v eni kocki. Ob robu mandljev pustite vsaj 2 cm prostora, da boste kasneje pecivo lahko narezali na kocke.

Nad paro segrejte temno čokolado, da postane tekoča in ji dodajte eno žlico kokosovega olja. Dobro premešajte z žlico.

čokolada

S čokolado prelijte plast iz kokosa in mandljev. Prepričajte se, da ste s čokolado dobro prekrili celo pecivo. Postavite v zmrzovalnik za pol ure, da se čokolada strdi.

Medtem ko čakate, pripravite osvežilno vodo z okusom, ki bo dopolnila sladico. Recepte najdete tu: Doma pripravljene vode z okusom - 16 odličnih receptov.

Vzemite pecivo iz zmrzovalnika, razrežite na kocke in postrezite. Kar ostane, shranite nazaj v zmrzovalnik in porabite v treh dneh.

Namig: Namesto mandljev lahko izberete druge vrste oreščkov ali jih zamenjate z ovsenimi kosmiči, ki jih posujete po kokosu. 

Sorodni članki

Jesenska sladica: Zmrzlina z okusom buče

Naj se tudi v kuhinji pozna, da smo zakorakali v jesen. Danes za sladico pripravite zmrzlino z okusom buče, ki bo všeč tudi tistim, ki obožujejo čokolado.

3 mrzli prigrizki za vroče poletje

Poleti ne moremo mimo mrzih, osvežilnih sladic, ki pa niso le kepica (sladkega) sladoleda. Poglejte, kako jih naredite sami doma.

Presne čokoladno-mint kocke

Ob zeleni barvi ni nujno, da vedno pomislite na dolgočasno solato, zelena je lahko tudi slastna sladica – preizkusite ta zanimiv recept. Ne bo vam žal!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri